Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για καινοτόμες πρακτικές του Δημοσίου στην κρίση

Ενημερωτική ημερίδα για τις καινοτόμες πρακτικές στον Δημόσιο Τομέα στα χρόνια της κρίσης, την Πέμπτη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Μια πρωτότυπη ενημερωτική ημερίδα για την καινοτομία με τίτλο: «Creative initiatives for Innovative Acts - Public Sector.GR - Καινοτόμες πρακτικές στον Δημόσιο Τομέα», θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, μεθαύριο Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019, στις 6 το απόγευμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της ημερίδας, στην οποία θα απευθύνει μεταξύ άλλων χαιρετισμό ο υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γεώργιος Γεωργαντάς, έχει ο Σύλλογος Αποφοίτων M.B.A. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ το Γραφείο Διασύνδεσης του Ιδρύματος συμβάλλει οργανωτικά στην επιτυχή διεξαγωγή της.  

Η ημερίδα απευθύνεται πρωταρχικά στους εργαζομένους και στα στελέχη του στενού και ευρύτερου δημόσιου τομέα, αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για τις πρωτοβουλίες δημοσίων λειτουργών, οι οποίοι με όραμα και επαγγελματισμό στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης προχώρησαν σε καινοτόμες παρεμβάσεις, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των υπηρεσιών τους.  

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «οι καινοτόμες πρακτικές θα παρουσιαστούν από τα πρόσωπα που τις οραματίστηκαν ή τις εφάρμοσαν, με στόχο όποιοι από το κοινό της ημερίδας εργάζονται στο Δημόσιο να εμπνευστούν και να παρακινηθούν να αναλάβουν πρωτοβουλίες συλλογικής και προσωπικής ευθύνης, με απώτερο στόχο τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών».

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητούν επιπλέον πληροφορίες από τις υπεύθυνες επικοινωνίας:

- Αγνή Κόλια, Πρόεδρο Συλλόγου Αποφοίτων Μ.Β.Α., 6948-548.387

-Σοφία Παναγιωτίδου, Υπεύθυνη Γρ. Διασύνδεσης, 6945-338.890

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: 

18.00-18.30 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

Πρύτανης Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Καθηγητής Στυλιανός Κατρανίδης

Υφυπουργός Απλούστευσης Διαδικασιών Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γεώργιος Γεωργαντάς 

Αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δήμου Θεσσαλονίκης, Γεώργιος Αβαρλής 

Πρόεδρος Συλλόγου Αποφοίτων M.B.A, Αγνή Κόλια  
 
18:30-20:00 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ Συντονισμός: Στέλλα Γκιώση, EMBA, διδάσκουσα σε πρόγραμμα Π.Μ.Σ. ΠΑ.ΜΑΚ.
 
- ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
 
18.30-18.45 Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗΣ ΧΩΡΑΣ Κυριάκος Ποζρικίδης, Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΘ-HELEXPO  
 
- ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
 
18.45-19.00 BALANCED SCORECARD Βαρσαμούλα Ζαχαρούδη, Στέλεχος Γραμματείας Διοίκησης Γ. Νοσοκομείου «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»  
 
19.00-19.15 ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Αθανάσιος Ματάκος, Διοικητής Γ. Νοσοκομείου Σερρών  
 
19.15-19.30 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΚΙΝΗΣΗΣ Γεώργιος Παρασκευάς, Διευθυντής Μεταφορών Δυτικής Θεσσαλονίκης, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας  
 
- ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
 
19.30-19.45 Η ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΕΑ Μαρία Μπαμπούση, Προϊσταμένη Τμήματος Γενικού Πρωτοκόλλου  & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας  
 
19.45-20.00 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Γεώργιος Παπαπροδρόμου, Υποστράτηγος Ε.Α.- πρώην Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
 
20.00-20.30 ΣΥΖΗΤΗΣΗ