Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για τη βελτίωση ενεργειακής απόδοσης υποδομών ΟΤΑ

Από την Αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ Αν. Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Interreg Europe – SUPPORT.

Ημερίδα με θέμα «Βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των υποδομών των ΟΤΑ» διοργανώνει η Αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ Αν. Θεσσαλονίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΕ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου Interreg Europe – SUPPORT. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 20 Ιουνίου και ώρα 9.30 -13.30 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολυλειτουργικού Κέντρου του Δήμου Καλαμαριάς, στην οδό Α. Παπανδρέου 45.

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε, Αναπτυξιακή Εταιρεία ΟΤΑ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, συμμετέχει σε εταιρικό σχήμα με άλλες εννέα χώρες στην υλοποίηση του Ευρωπαϊκού έργου INTERREG “SUPPORT” - Support Local Governments in Low Carbon Strategies.

Το έργο INTERREG “SUPPORT” εστιάζει στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές πόλεις για την εφαρμογή βιώσιμων ενεργειακών πολιτικών και υποστηρίζει τις τοπικές και περιφερειακές αρχές στην υλοποίηση των πολιτικών βιώσιμης ενέργειας. Το έργο δίνει έμφαση στα Σχέδια Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (ΣΔΑΕ) των Δήμων, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου των Δημάρχων, που στοχεύουν τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης κτηρίων και υποδομών και την εξοικονόμηση πόρων.

Στην ημερίδα θα γίνουν παρουσιάσεις σχετικές με τη πρόσκληση του Ε.Π. «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» για την Ενεργειακή Αναβάθμιση Δημοσίων Κτηρίων, προτάσεις των Δήμων Σερρών και Θεσσαλονίκης για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων τους, καθώς και ενός Σχεδίου Δράσης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο του έργου για την ενεργειακή εξοικονόμηση σε δημόσια/δημοτικά κτήρια και υποδομές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας, ΕΔΩ.