Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ημερίδα για την γαστρονομία και το design

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και της εστίασης, σε designers αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για την κουλτούρα του φαγητού.

Πώς θα μπορούσαμε να ενισχύσουμε την ταυτότητα των χώρων εστίασης και να ενδυναμώσουμε την πόλη της Θεσσαλονίκης ως γαστρονομικό προορισμό ακολουθώντας όλες τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις βιωσιμότητας και design; Τι συμβαίνει όταν συνδυάζονται οι κόσμοι του design και της γαστρονομίας;

Το Τμήμα Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης, η Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΕ ΑΟΤΑ που αναπτύσσει τον πρώτο, στην Ελλάδα, Συνεργατικό Σχηματισμό Καινοτομίας για το Design (Innovative Design Cluster) και το ΙΕΚ Θεσσαλονίκης-Υπουργείο Τουρισμού ξεκινούν μια σειρά εκδηλώσεων στη Θεσσαλονίκη, που έχει ενταχθεί στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO στον τομέα της Γαστρονομίας, με σκοπό να αντιμετωπίσουν αυτά τα ερωτήματα συγκεντρώνοντας ένα σύνολο ειδικών, από διαφορετικούς χώρους όπως είναι αυτός της γαστρονομίας, της εστίασης, του design, του marketing, της φωτογραφίας, της τεχνολογίας.

H 1η εκδήλωση «Gastronomy & Design» φιλοξενείται στο Ok!Thess (Κομοτηνής 2, 54655) την Τρίτη 31 Μαΐου 2022, ώρες: 10:30-14:00. Ανάμεσα στους καλεσμένους ομιλητές είναι: o Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας, o Απόστολος Αλτάνης, Executive Chef του Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency και Chef Ambassador, Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας, ο Βαγγέλης Λιάκος, Designer, Beetroot Design Group, η Μόρφω Παπανικολάου, Αρχιτέκτων, SPARCH Architects, ο Τάσος Γεωργαντζής, Αρχιτέκτων, Urban Soul Project και ο Αντρέας Σφυρίδης, Hotel and Storyteller Photographer.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε επαγγελματίες της γαστρονομίας και της εστίασης, σε designers αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται για τα θέματα της ανάδειξης της ταυτότητας μιας πόλης βασισμένη στην κουλτούρα του φαγητού.

Σε αυτή την πρώτη εκδήλωση θα συζητήσουμε για τη δημιουργία ενός μενού το οποίο αναδεικνύει τα στοιχεία τοπικότητας, βιωσιμότητας και ταυτότητας της κουζίνας, καλές πρακτικές για τον σχεδιασμό των χώρων τροφίμων και εστίασης, θα μιλήσουμε για τη δύναμη του μηνύματος της οπτικής ταυτότητας στην εστίαση (λογότυπο, κατάλογοι, χρώματα, γραμματοσειρές) καθώς και για τη σημασία της τέλειας φωτογράφισης των πιάτων μας!

Αναλυτικό πρόγραμμα παρουσιάσεων

10:30 - 11:00 | Welcome Coffee

11:00 - 11:15 | Καλωσόρισμα: Μαρία Καραγιάννη, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης. Ξένη Γερνά, Αν. Διευθύντρια Ι.Ε.Κ. Θεσσαλονίκης – Υπουργείο Τουρισμού

11:15 - 11:30 | Επαγγελματίες εστίασης και ανάδειξη ελληνικής γαστρονομίας μέσα από τις δράσεις της Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας: Θεόδωρος Κουρατζόγλου, Β’ Αντιπρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών Μαγειρικής Ελλάδας

11:30 – 11:50 | Σύνθεση μενού - ανάδειξη της τοπικής ταυτότητας: Απόστολος Αλτάνης, Executive Chef Regency Casino Thessaloniki & Hyatt Regency Thessaloniki

11:50 - 12:10 | Σχεδιάζοντας την οπτική ταυτότητα ενός εστιατορίου: Βαγγέλης Λιάκος, Designer, Beetroot Design

12:10 - 12:30 | Στοά Μοδιάνο, ανάπλαση κεντρικής αγοράς τροφίμων Θεσσαλονίκης: Μόρφω Παπανικολάου, Αρχιτέκτων, SPARCH Architects

12:30 - 12:50 | Tasteful Design: Σχεδιάζοντας Χώρους Εστίασης: Τάσος Γεωργαντζής, Αρχιτέκτων, Urban Soul Project

12:50 - 13:10 | Φωτογραφία & γαστρονομία: Αντρέας Σφυρίδης, Hotel and Storyteller Photographer

13:10 - 14:00 | Q&A Networking

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων UNESCO- Θεσσαλονίκη Πόλη Γαστρονομίας, επικοινωνήστε στο creative_city_thessaloniki@thessaloniki.gr

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Innovative Design Cluster, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ ΕΠΑνΕΚ 2014-2020, επικοινωνήστε στο info@mdat.gr, 2313317431

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

https://www.eventbrite.com/e/gastronomy-and-design-tickets-344123672167