Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπερχείλισε από τη νεροποντή το Ρέμα Τούμπας (φωτο+vid)

Μεγάλες ποσότητες νερού, με απίστευτη ραγδαιότητα, έφερε η κακοκαιρία και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλονίκης - Πλημμύρισε το Ρέμα της Τούμπας

Με τρομερή ένταση, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα, έπεσε κατά τόπους η βροχή στην ανατολική Θεσσαλονίκη, κατά την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε τη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι.

Μάλιστα, το Ρέμα της Τούμπας, στην περιοχή Ανάχωμα, ακριβώς στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη, πλημμύρισε λόγω της μεγάλης ραγδαιότητας της βροχόπτωσης. Ως αποτέλεσμα πλημμύρισε με νερό το μονοπάτι που υπάρχει στο σημείο, βάθους τουλάχιστον ενός μέτρου, αλλά και μία μικρή πεζογέφυρα. Από την υπερχείλιση του ρέματος στο συγκεκριμένο σημείο δεν αναφέρθηκαν ζημίες.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας της μπόρας, υπήρξε συγκέντρωση υδάτων στο δρόμο ανάμεσα στο Νέο Ρύσιο και τους Ταγαράδες, με συνέπεια να σημειωθούν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε πενήντα κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, κυρίως στις περιοχές Καρδία και Ταγαράδες. Παράλληλα συνέδραμε στη μεταφορά τεσσάρων οδηγών από τους Ταγαράδες σε ασφαλή σημεία.

Δείτε το βίντεο:

Δείτε βίντεο του Northmeteo.gr από την έντονη βροχόπτωση στα ανατολικά: