Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπερχείλισε ο Γαλλικός, τουλάχιστον μέχρι αύριο κλειστή η οδός Πόντου (φωτο)

Έκλεισε τμήμα της οδού Πόντου μεταξύ Καλοχωρίου και Σίνδου από την υπερχείλιση του Γαλλικού Ποταμού - Τι λέει στη Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα

Για προληπτικούς λόγους έκλεισε σήμερα το μεσημέρι η προέκταση της οδού Πόντου προς Σίνδο στο ύψος του Γαλλικού Ποταμού, στη δυτική Θεσσαλονίκη, μετά την υπερχείλιση του ποταμού και τη συσσώρευση νερού στο οδόστρωμα.

"Κλείσαμε την προέκταση της Πόντου για να μην έχουμε κάποια ατύχημα, να μην παρασυρθεί κάποιο όχημα από το νερό, το οποίο μπορεί να έχει φτάσει και τους 20 πόντους, μιας και ο δρόμος έχει συνέχεια κίνηση" αναφέρει στη Voria.gr ο δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης.

Μπάλλος - Θεσσαλονίκη: Φούσκωσε ο Γαλλικός - Έκλεισε η οδός Πόντου προς Σίνδο (φωτο)

Σύμφωνα με τον ίδιο, έγιναν εργασίες με μηχανήματα έργου, έγινε διεύρυνση της κοίτης του ποταμού έτσι ώστε να μπορέσει να αποσυμφορηθεί το νερό και να έχει μεγαλύτερη διέξοδο.

Επισημαίνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο σημείο πλημμυρίζει όταν φουσκώνει ο Γαλλικός ποταμός.

Αναφέρει ότι στην περιοχή δίπλα από την κοίτη εδώ και 1,5 χρόνο υπάρχει εργοτάξιο του ΟΣΕ, για την ενίσχυση της γέφυρας που περνούν οι σιδηροδρομικές γραμμές, και εν μέρει
υπάρχει, όπως σημειώνει, μια παρεμπόδιση της ροής του νερού

Εκτιμά ότι ο δρόμος θα μείνει κλειστός μέχρι τουλάχιστον αύριο. "Το παρακολουθούμε και μόλις γίνει αποστράγγιση θα δώσουμε σε κυκλοφορία τον δρόμο", επισημαίνει.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων διεκόπη στην προέκταση της οδού Μ.Αλεξάνδρου, από Σίνδο προς Βιολογικό, και από την προέκταση Πόντου προς Σίνδο.