Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Πώς ξέσπασε η φωτιά στο κατάστημα αθλητικών ειδών-Κάηκαν τα πάντα (φωτο+vid)

Η εικόνα μετά από δύο και πλέον ώρες κατάσβεσης εντός του καταστήματος είναι αποκαρδιωτική καθώς έχουν καεί τα πάντα μέσα σε αυτό.

Μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά που κατέστρεψε το κατάστημα με αθλητικά είδη στην περιοχή του ΙΚΕΑ, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Η φωτιά ξεκίνησε περί τις 16:00 το μεσημέρι χωρίς όμως να είναι έως τώρα γνωστό από ποιο σημείο και πώς ξεσπασε.

Εκείνη τη στιγμή στο κατάστημα βρίσκονταν πελάτες και τέσσερις εργαζόμενοι οι οποίοι εκκενωσαν αμέσως το κατάστημα χωρίς να κινδυνεύσει ουδείς, όπως επισήμανε και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Δημήτρης Νένος.

Η εικόνα μετά από δύο και πλέον ώρες κατάσβεσης εντός του καταστήματος είναι αποκαρδιωτική καθώς έχουν καεί τα πάντα ενώ τόνοι νερού έχουν πέσει εντός του με τον ιδιοκτήτη που διατηρεί αλλά έξι καταστήματα στη Θεσσαλονίκη να επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Σύμφωνα με δήλωση του ιδιοκτήτη στη Voria.gr μετά την κατάσβεση, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι η φωτιά προκλήθηκε πιθανότητα από βραχυκύκλωμα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διαρκεια της φωτιάς εκκενώθηκαν διπλανά καταστήματα.

 

«Αποσοβήσαμε την επέκταση της πυρκαγιάς στο διπλανό κατάστημα»

Σε δηλώσεις του ο διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Κοσμίδης, επισήμανε ότι στην κατάσβεση επιχείρησαν 30 πυροσβέστες και στάθηκε στην προσπάθεια της ΠΥ να αποσοβήσει τον κίνδυνο της απειλής επέτασης της φωτιάς στο διπλανό κατάστημα, αυτό της εταιρείας παιγνιδιών Μουστάκας. Αυτό επιτεύχθηκε, είπε ο κ. Κοσμίδης, επισημαίνοντας ότι περιμετρικά του κτηρίου μπήκαν πυροσβεστικοί αυλοί, θέτοντας τη φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.

Οι δηλώσεις του διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Θεσσαλονίκης: