Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη στο 19ο Λύκειο μια μέρα μετά το άνοιγμα (φωτο)

Τα αιτήματα των μαθητών είναι να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων αλλά και καλύτερα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Σε κατάληψη προχώρησαν μαθητές του 19ου Λυκείου Θεσσαλονίκης στην περιοχή της 25ης Μαρτίου, μια ημέρα μετά την επαναλειτουργία του σχολείου.

Οι μαθητές πήραν την απόφαση να προχωρήσουν στην κατάληψη, έχοντας κάνει ψηφοφορία στα τμήματα, όπως αναφέρουν. Να σημειωθεί ότι συνολικά στο σχολείο φοιτούν περίπου 180 μαθητές.

Τα αιτήματα τους είναι να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές εξετάσεις με την τράπεζα θεμάτων και καλύτερα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

Μεταξύ άλλων ζητούν να γίνονται μαζικά τεστ στα σχολεία αλλά με την ευθύνη του ΕΟΔΥ, να τηρούνται οι αποστάσεις στις τάξεις με λιγότερους μαθητές και καλύτερη καθαριότητα και απολύμανση. Ζητούν ακόμη να ανακοινωθεί επίσημα η ημερομηνία των πανελλαδικών εξετάσεων και να μην ισχύσει από φέτος η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Τέλος ζητούν να αρθούν οι απουσίες που μπήκαν σε μαθητές κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης, λέγοντας ότι φταίει το σύστημα και όχι ότι τα παιδιά δεν ήθελαν να παρακολουθήσουν.

Σημειωνουν πως η κατάληψή τους θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη.