Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υπό βροχή η πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας (vid)

Συγκέντρωση και πορεία για την Ημέρα της Γυναίκας πραγματοποιούν σήμερα μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στη Θεσσαλονίκη.

Αγνοώντας τη βροχή που σημειώνεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, δεκάδες άτομα με κουκούλες και ομπρέλες πραγματοποιούν πορεία για τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, όπως έχει οριστεί η 8η Μαρτίου.

Μέλη κομμάτων και παρατάξεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, φεμινιστικοί, κοινωνικοί και μαθητικοί σύλλογοι, άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και πολίτες με πανό, σημαίες και πλακάτ διαδηλώνουν κατά του σεξισμού και των διακρίσεων, ζητώντας, όπως αναφέρεται στο κεντρικό πανό, αξιοπρεπή μισθό και σύνταξη, κράτος πρόνοιας και αυτοδιάθεση του σώματος.

«Απεργούμε στο σπίτι, απεργούμε στη δουλειά», προσθέτουν οι διαδηλωτές, καλώντας σε αγώνα για μια κοινωνία «που μάς ενώνει και δεν μας διαχωρίζει».

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα Βενιζέλου, όπου ενημέρωναν τους περαστικούς με φυλλάδια και έντυπο υλικό.