Skip to main content

Το σύνδρομο Burnout χτυπά τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης

Υψηλά επίπεδα ψυχικής και σωματικής κόπωσης εμφανίζει ένας στους δύο φαρμακοποιούς σύμφωνα με την έρευνα Burnout among community pharmacists in Greece

Υψηλά επίπεδα ψυχικής και σωματικής κόπωσης (σύνδρομο Burnout) παρουσιάζουν ένας στους δύο φαρμακοποιούς στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την έρευνα «Burnout among community pharmacists in Greece».

Κατά τα αποτελέσματα της έρευνας, ένας στους τέσσερις φαρμακοποιούς εμφανίζει επίσης χαμηλά επίπεδα αίσθησης ικανότητας να προσφέρει στον χώρο εργασίας του (προσωπική επίτευξη).

Παρά τα παραπάνω θλιβερά στοιχεία, οι φαρμακοποιοί του δείγματος δεν έχουν απομακρυνθεί ή αποξενωθεί από τους ασθενείς/πελάτες τους, αφού τα επίπεδα αποπροσωποίησης παραμένουν χαμηλά, επισημαίνει ο ερευνητής Εμμανουήλ Παπαβασιλείου και προσθέτει: «Αυτά είναι καλά νέα για το επίπεδο παρεχόμενης υπηρεσίας των φαρμακοποιών. Όμως κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ευημερία των φαρμακοποιών σε προσωπικό επίπεδο».  

Όλα τα αποτελέσματα της έρευνας θα παρουσιασθούν από τον κ. Παπαβασιλείου την Κυριακή 7 Μαΐου, από 3.30 μ.μ. έως 4 μ.μ., στην αίθουσα «Zephyros» του ξενοδοχείου «The Met» στο πλαίσιο του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Εφαρμοσμένης Φαρμακευτικής, το οποίο διοργανώνει στις 6 και 7 Μαΐου στο «The Met» ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.