Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Υψώθηκε αερόστατο για την ημέρα της Εθνικής Σημαίας της Ουκρανίας

Στο αερόστατο ανέβηκαν ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη και μέλη του Προξενείου, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Σημαίας της Ουκρανίας

Τριάντα μέτρα από το έδαφος υψώθηκε σήμερα το πρωί, μπροστά στη νότια πύλη της ΔΕΘ, ένα αερόστατο, άσπρο και μπλε, στα χρώματα της ελληνικής σημαίας και με τη σημαία της Ουκρανίας στο κέντρο.

Στο αερόστατο ανέβηκαν ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, Βαντίμ Σαμπλούκ και μέλη του Προξενείου, με αφορμή την Ημέρα Εθνικής Σημαίας της Ουκρανίας, που τιμάται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου.

Αύριο, 24 Αυγούστου γιορτάζεται η Επέτειος της Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας, καθώς συμπληρώνονται 30 χρόνια από την υιοθέτηση -το 1991- από το Κοινοβούλιο της Ουκρανικής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας της Πράξης Ανακήρυξης της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Με αφορμή τη σημαντική επέτειο, όπως τόνισε ο κ. Σαμπλούκ στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, εγκαινιάζεται αύριο το απόγευμα στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής του δήμου Θεσσαλονίκης έκθεση Ουκρανών καλλιτεχνών, που ζουν και δημιουργούν στην πόλη.

Η έκθεση με έργα τέχνης Ουκρανών καλλιτεχνών θα φιλοξενηθεί στον χώρο έως τις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ