Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ηρεμία στην οδό Πόντου - Συνεχίζουν να καίνε λάστιχα οι Ρομά (vids)

Αν και τα πράγματα παραμένουν ήρεμα στη δυτική Θεσσαλονίκη οι Ρομά του οικισμού Αγία Σοφία συνεχίζουν να βρίσκονται σε αναβρασμό.

Ανησυχητική ηρεμία επικρατεί πέριξ του οικισμού Ρομά Αγία Σοφία στα Διαβατά, μετά το νέο κύμα έντασης που ξέσπασε το μεσημέρι.

Αυτή την ώρα έξω από τον οικισμό το κλίμα είναι ήρεμο, ενώ στο εσωτερικό του κάποια άτομα βάζουν φωτιές και καίνε λάστιχα.

Τις προηγούμενες ώρες ωστόσο οι Ρομά έστησαν οδοφράγματα, έβαλαν φωτιές, ενώ από τον οικισμό Αγία Σοφία ακούστηκαν σποραδικά πυροβολισμοί.

Οι νεαροί που είχαν βγει και έστησαν τα οδοφράγματα καίγοντας λάστιχα και σκουπίδια, διαλύθηκαν. Προηγήθηκε παρέμβαση άλλων άτόμων από τον οικισμό, αλλά και συγγενών της οικογένειας του 16χρονου που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, μετά τον πυορβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, γεγονός που πυροδότησε τις αντιδράσεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Σε επιφυλακή παραμένουν στο σημείο αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο νέας αναταραχής, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ένοικοι του οικισμού συνιστούν ψυχραιμία και μάλιστα καθαρίζουν τα αποκαΐδια και τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν νωρίτερα.