Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κοκτέιλ ναρκωτικών χορηγήθηκε στην 10χρονη

Δύο ναρκωτικές ουσίες που προκαλούν αντίθετα συμπτώματα χορηγήθηκαν στη 10χρονη μαθήτρια και προκαλούν προβληματισμό στις αρχές.

Έντονο προβληματισμό στις αρχές έχει προκαλέσει το κοκτέιλ ναρκωτικών που χορηγήθηκαν στην 10χρονη μαθήτρια που εξαφανίστηκε για δύο ημέρες από την Τούμπα Θεσσαλονίκης και οι οποίες ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της κατά τη διάρκεια των ιατρικών εξετάσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ant1 πρόκειται για συνδυασμό κατασταλτικών και διεγερτικών - το λεγόμενο “speedball” - που όμως δρουν ανεξάρτητα.

Τα ηρεμιστικά χάπια που της δόθηκαν προκαλούν αμνησία, επιφέρουν και μείωση των αναστολών. Η κοκαΐνη που της χορηγήθηκε, κρατά σε εγρήγορση τον οργανισμό ώστε να μην πέσει σε λήθαργο.

Ο γρίφος που έχουν να λύσουν οι αστυνομικοί, είναι εάν αυτοί που της τα χορήγησαν γνώριζαν την αντίθετη δράση τους και εάν ναι, μήπως αυτό φανερώνει κάτι για το κίνητρο της αρπαγής. Ο χρόνος, πάντως, που δόθηκε το κοκτέιλ ναρκωτικών δεν έχει προσδιοριστεί ακριβώς, ωστόσο δεν βρίσκονται πολλές ημέρες στον οργανισμό της.

Σε κάθε περίπτωση οι αρχές θεωρούν πως ο χρόνος μετρά αντίστροφα καθώς βρίσκονται στη σκιά της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε την μικρή. Μάλιστα οι έρευνες για τον εντοπισμό της εστιάζονται και εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς η αστυνομία εκτιμά πως η γυναίκα διέφυγε μετά την απελευθέρωση της 10χρονης.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος αδελφός της, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της 10χρονης.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς». «Πρωταρχικός μας στόχος», πρόσθεσε, «είναι η ηρεμία του παιδιού, η ψυχική του αποκατάσταση και η αποδοχή της όποιας πραγματικότητας».