Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ήρθαν από Αλβανία και βγήκαν θετικοί στον κορωνοϊό με την... τρίτη

Το ζευγάρι ταξίδεψε στην Αλβανία ωστόσο τόσο το τεστ που προσκόμισαν για να περάσουν τα σύνορα όσο και το τεστ στην Κακαβιά βγήκαν αρνητικά.

Τον κορωνοϊό «μετέφερε» ένα ζευγάρι από την Αλβανία στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο έπρεπε να υποβληθούν σε τρία τεστ ώστε να αποδειχθεί ότι είχαν προσβληθεί από την Covid 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το ζευγάρι Αλβανών που διαμένει στη Θεσσαλονίκη και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της πόλης είχε μεταβεί στην πατρίδα του για οικογενειακές υποχρεώσεις.

Μετά από απουσία λίγων ημερών, κατά την επιστροφή του την περασμένη Παρασκευή, το ζευγάρι προσκόμισε στις αλβανικές αρχές στα σύνορα με την Ελλάδα το αρνητικό τεστ κορωνοϊού που είναι απαραίτητο για τη διέλευσή τους στην ελληνική επικράτεια.

Στη συνέχεια το ζευγάρι υποβλήθηκε σε νέο τεστ στον συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς, το οποίο βγήκε εκ νέου αρνητικό, ανακουφίζοντας το ανδρόγυνο που επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη και στα δύο τους παιδιά, θεωρώντας ότι όλα είναι καλά.

Ωστόσο, η γυναίκα και μητέρα των δύο παιδιών παρουσίασε συμπτώματα κορωνοϊού την περασμένη Κυριακή και μετέβη στο νοσοκομείο ώστε να πραγματοποιήσει για τρίτη φορά τεστ κορωνοϊού.

Το τεστ εν τέλει βγήκε θετικό και η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της όπου παραμένει σε καραντίνα μαζί με τα δύο της παιδιά και τον σύζυγό της.

Τα δύο παιδιά δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο ενώ ενημερώθηκαν οι διευθύνσεις των δύο σχολικών μονάδων. Τα δύο τμήματα που φοιτούν τα παιδιά συνεχίζουν, ωστόσο, να λειτουργούν κανονικά, αφού ήρθαν σε επαφή με τους γονείς τους μετά το σχόλασμα της Παρασκευής και ως εκ τούτου δεν υπήρξε διασπορά του ιού εντός της τάξης.