Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελέας για την καταγγελία περί κακοποίησης 98χρονου στο Παπαγεωργίου

Προκαταρκτική εξέταση διατάχθηκε με αφορμή την καταγγελία του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη περί κακοποίησης του υπερήλικα πατέρα του.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία περί κακοποίησης 98χρονου ασθενή, πατέρα του δημοσιογράφου Νίκου Ασλανίδη, κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Ο εισαγγελέας ποινικής δίωξης διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να εξεταστεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης και της παράνομης βίας. Παράλληλα, ζητά να προσκομιστεί η έκθεση του επιθεωρητή υγείας και να ερευνηθεί αν έχει γίνει ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης κατήγγειλε πως νοσοκόμες έδεσαν με γάζες τα χέρια του υπερήλικα πατέρα του, σημειώνοντας πως μάλιστα έφερε μώλωπες.

Από την πλευρά του το νοσοκομείο Παπαγεωργίου απάντησε πως ακολουθήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, προσθέτοντας πως ο ασθενής ήταν ανήσυχος και ότι το να δένονται με ατραυματικούς ιμάντες τα χέρια των ασθενών είναι συνήθης πρακτική για τη δική τους προστασία.