Skip to main content

Θεσσαλονίκη:Εισαγγελέας μετά την καταγγελία της 24χρονης για φραστική επίθεση από δικηγόρο

Δόθηκε εντολή να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας από πλευράς του δικηγόρου, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η καταγγελία της 24χρονης κοπέλας που έπεσε θύμα βιασμού τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς ότι ο δικηγόρος, που είχε αναλάβει την υπεράσπιση του 27χρονου κατηγορούμενου, της επιτέθηκε φραστικά.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή  για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να ερευνηθεί αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας από πλευράς του δικηγόρου, ο οποίος θα κληθεί να καταθέσει. Για κατάθεση θα κληθεί και η 24χρονη.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα o ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την κομματική ιδιότητα του δικηγόρου, τονίζοντας ότι ως μέλος του κόμματος «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για victim blaming».

Η καταγγελία της 24χρονης

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου. Ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω. Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά και στην κατάσταση την οποία ήμουν προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται», είπε η 24χρονη σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ειδησεογραφικό site.