Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε αναφορά της Πυροσβεστικής που σημειώνει ότι υπήρχε κίνδυνος για ανθρώπους και πράγματα από τις σαρωτικές πλημμύρες.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις πλημμύρες που έπληξαν τη Θεσσαλονίκη την τελευταία εβδομάδα παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή αποτέλεσε αναφορά από την Πυροσβεστική Υπηρεσία προς τις εισαγγελικές αρχές, σύμφωνα με την οποία προέκυψε κίνδυνος τόσο για ανθρώπους όσο και για πράγματα.

Έτσι δόθηκε εντολή στον εισαγγελέα ποινικής εξέτασης να ερευνήσει αν στοιχειοθετείται το αδίκημα της πλημμύρας είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση - δια παραλείψεως.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την Πυροσβεστική και αφορά όλες τις περιοχές όπου σημειώθηκαν προβλήματα. Υπενθυμίζεται ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τον νομό Θεσσαλονίκης την περασμένη Παρασκευή και τα ξημερώματα της Δευτέρας είχαν ως αποτέλεσμα δρόμοι να γίνουν ποτάμια και περιουσίες να υποστούν ζημιές.

Ενδεικτικό της κατάστασης ήταν και το video που έκανε τον γύρο του διαδικτύου την περασμένη Παρασκευή και απεικονίζει ντελιβερά να προσπαθεί να μείνει όρθιος ενώ ο δρόμος θυμίζει χείμαρρο.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα της Πυροσβεστικής για τυχόν αδικήματα και παραλείψεις για τις πλημμύρες που σάρωσαν τη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Ιούνιο.

Θεσσαλονίκη: Ορμητικά νερά από την καταιγίδα παρασέρνουν διανομέα - Βίντεο σοκ