Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ισόβια και σε δεύτερο βαθμό στον αγγειοχειρουργό για τον θάνατο της μεσίτριας

«Δεν σας βοήθησε η απολογία σας. Ήσασταν πολύ στεγνός και δείξατε να μη λυπάστε για τον θάνατο μιας γυναίκας που τη ρίξατε να τη φάνε τα όρνια»

Σε ποινή ισόβιας κάθειρξης καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό ο 43χρονος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας στη Θεσσαλονίκη το 2017.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο δια παραλείψεως ενώ το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης δεν του αναγνώρισε ελαφρυντικά καταδικάζοντάς τον σε ισόβια, ποινή που του είχε επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό. Ο 43χρονος θα επιστρέψει στη φυλακή, όπου βρίσκεται από το 2017.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό διήρκησε πολλές μέρες και η υπόθεση αναβίωσε με τις καταθέσεις μελών της οικογένειας αλλά και συναδέλφων του 43χρονου κατηγορούμενου. Συγκλονιστική ήταν η κατάθεση του συζύγου της άτυχης Ντιάνας που περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας από την εξαφάνισή της έως τη μοιραία μέρα που εντοπίστηκε το πτώμα της.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Ένοχος ο αγγειοχειρουργός για τον θάνατο της 36χρονης μεσίτριας

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι ο θάνατος της μεσίτριας επήλθε από ένα τραγικό ιατρικό λάθος και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να τη σκοτώσει.

«Δεν σας βοήθησε η απολογία σας. Ήσασταν πολύ στεγνός και δείξατε να μη λυπάστε για τον θάνατο μιας γυναίκας που τη ρίξατε να τη φάνε τα όρνια», του είπε η πρόεδρος της έδρας.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη γυναίκα εξαφανίστηκε τον Απρίλιο του 2017, ύστερα από επίσκεψή της στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης για θεραπεία αφαίρεσης κιρσών με τον κατηγορούμενο αγγειοχειρουργό και βρέθηκε νεκρή σε γκρεμό στο Παλιούρι Χαλκιδικής μετά από μέρες αναζητήσεων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο γιατρός οδήγησε την 36χρονη σε εγκαταλελειμμένο χώρο του νοσοκομείου και της χορήγησε δύο δυνατά αναισθητικά φάρμακα, τα οποία δεν ήταν απαραίτητα για την αφαίρεση κιρσών. Τα φάρμακα αυτά προκάλεσαν άπνοια στη μεσίτρια, που λίγο αργότερα κατέληξε.

Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος, αντί να καλέσει για βοήθεια, τοποθέτησε το πτώμα της στο αυτοκίνητό του και το πέταξε σε απόκρημνη περιοχή της Χαλκιδικής, όπου βρέθηκε λίγες μέρες μετά σε κατάσταση αποσύνθεσης και γυμνό.

Οι δηλώσεις των δικηγόρων: