Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ισόβια σε έξι άτομα για διακίνηση ηρωίνης βάρους 42 κιλών

Αστυνομικοί εντόπισαν περισσότερα από 42 κιλά ηρωίνη και μάλιστα σε μορφή «βράχου» σε αυτοκίνητα των κατηγορούμενων στη δυτική Θεσσαλονίκη

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έξι μέλη κυκλώματος που κατηγορούνται για τη διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ηρωίνης.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε τον Σεπτέμβριο του 2019, όταν αστυνομικοί από την Κομοτηνή εντόπισαν περισσότερα από 42 κιλά ηρωίνης και μάλιστα σε μορφή «βράχου» σε αυτοκίνητα των κατηγορούμενων κατά τη διάρκεια μεταφόρτωσης στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ την περίοδο εξάρθωσης του κυκλώματος, οι τέσσερις Βούλγαροι και δύο Αλβανοί, φέρονται να έφερναν την ηρωίνη από την Τουρκία με σκοπό να τη σπρώξουν στην Αθήνα. Συνολικά από τα δύο οχήματα είχαν κατασχεθεί 81 συσκευασίες σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους 42 κιλών και 120 γραμμαρίων.

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία, ωστόσο κρίθηκαν ένοχοι χωρίς να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά, και οι δύο παραδέχτηκαν ότι συμμετείχαν στη μεταφόρτωση που έλαβε χώρα στην περιοχή των Σφαγείων.