Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Ισόβια στην 55χρονη που σκότωσε με τηγάνι τον πρώην πεθερό της

Ο εισαγγελέας έκανε λίγο για ένα "άκρως επικίνδυνο άτομο". Η κατηγορούμενη, μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, θα επιστρέψει στις φυλακές.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε η 55χρονη εκπαιδευτικός που κατηγορείται ότι σκότωσε με τηγάνι τον πρώην πεθερό της στο σπίτι του στην οδό Αρμενοπούλου στη Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2019.

Η κατηγορούμενη δικάστηκε ερήμην από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, καθώς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από λιποθυμία. Είχαν προηγηθεί άλλες δύο αναβολές λόγω διακομιδής της στο νοσοκομείο, η μία μάλιστα μετά από κατάποση σαμπουάν, με τον εισαγγελέα της έδρας να κάνει λόγο για σκηνοθετημένες ενέργειες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 55χρονη εκπαιδευτικός στις 27 Ιουνίου του 2019, χτύπησε θανάσιμα με τηγάνι στο κεφάλι τον πρώην πεθερό της, 89 ετών και στη συνέχεια τον μετέφερε στο κλιμακοστάσιο της πολυκατοικίας που διέμεναν προκειμένου να αποδοθεί ο θάνατός του σε πτώση.

Στο σπίτι είχαν βρεθεί κηλίδες αίματος, ενώ μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, το πτώμα στη σκάλα ήταν σαν να έχει τοποθετηθεί εκεί.

Ωστόσο, όταν στο κρεβάτι του θύματος βρέθηκε ο κρίκος που συνδέει το χερούλι του τηγανιού με το σκεύος χωρίς αυτό να εντοπιστεί πουθενά, συνδιαστικά με το γεγονός ότι ο 89χρονος ήταν κατάκοιτος και δεν μπορούσε να μετακινηθεί ώστε να πέσει, η αστυνομία έστρεψε τις έρευνες σε ανθρωποκτονία. Η τεταμένη κατάσταση με καθημερινούς καβγάδες της κατηγορούμενης και του ηλικιωμένου, την έθεσαν στο κάδρο των υπόπτων.

Συγγενείς και από τις δύο πλευρές κλήθηκαν σήμερα να μιλήσουν για την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι της οικογένειας, καθώς και για τη σχέση μεταξύ του θύματος και της κατηγορούμενης, που όπως επισήμαναν όλοι δεν ήταν καλή.

Όπως είπε συγγενής του θανόντος, υπήρχε μια περίοδος που η 55χρονη ζούσε έξω στον δρόμο, καθώς την είχε διώξει η μητέρα της από το σπίτι, ενώ είχε νοσηλευτεί και σε ψυχιατρική κλινική. Μετά έμενε κρυφά στο ΙΧ του πρώην συζύγου της, ενώ τριγυρνούσε στη γειτονιά της οικογένειας με αποτέλεσμα ο πρώην σύζυγός της να τη λυπηθεί και να την φιλοξενήσει στο σπίτι, για να μην την βλέπει έτσι και η κόρη της. Ωστόσο, σύμφωνα με καταθέσεις, την κλείδωναν στο σαλόνι και την άφηναν να βγει όποτε το ζητούσε, καθώς είχε υιοθετήσει μια αντικοινωνική συμπεριφορά στο σπίτι.

Όπως περιέγραψε η κόρη της κατηγορούμενης, ο παππούς της ταραζόταν όταν έβλεπε τη μητέρα της αλλά και η δεύτερη φαινόταν να μην τον συμπαθεί ιδιαίτερα. «Με στεναχωρεί η κατάσταση γιατί δεν ήταν πολύ καλή μητέρα και δεν ήμασταν κοντά», είπε στο δικαστήριο.

Από την πλευρά του ο πρώην σύζυγός της, περιέγραψε πως ήθελε να τη βοηθήσει με κάθε τρόπο, ακόμα και να αναλάβει τα έξοδα προκειμένου να είναι ασφαλής αλλά και να φύγει κάποια στιγμή από το σπίτι, λόγω της έκρυθμης κατάστασης με τον πατέρα του.

«Είναι πολύ ψυχρή γυναίκα, δεν έχει συναισθήματα. Το βλέπω και από την κόρη μας. Κοιτάζει μόνο τις δικές της ανάγκες και κανέναν άλλον», είπε ο πρώην σύζυγός της.

Ο αδερφός της μίλησε για μια γυναίκα με πολλά απωθημένα και ψυχικά σκαμπανευάσματα ενώ άλλοι συγγενείς αναφέρθηκαν στις ψυχώσεις της και στην αντικοινωνική της συμπεριφορά.

Ο εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή της για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, με το δικαστήριο να υιοθετεί ομόφωνα την απόφαση. Μάλιστα ο εισαγγελέας έκανε λίγο για ένα "άκρως επικίνδυνο άτομο". Η κατηγορούμενη, μετά τη νοσηλεία της στο νοσοκομείο, θα επιστρέψει στις φυλακές.