Skip to main content

Θεσσαλονίκη - Υπόθεση 43χρονου: Τι λέει το Παπανικολάου - «Ήταν ζωντανός το πρωί»

Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως η τελευταία επικοινωνία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με τον 43χρονο ήταν μία ώρα πριν εντοπιστεί νεκρός

Τη δική τους εκδοχή για την υπόθεση θανάτου του 43χρονου που βρέθηκε νεκρός στο νοσοκομείο Παπανικολάου το πρωί της 1ης Απριλίου δίνουν πηγές από το νοσηλευτικό ίδρυμα.

Νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν ότι ο 43χρονος ασθενής επισκεπτόταν συχνά το νοσοκομείο. Ο ίδιος επισκέφτηκε το νοσοκομείο το βράδυ της 31ης Μαρτίου με χρόνιο νόσημα στα κάτω άκρα και συγκεκριμένα με φλεβικά έλκη και ζήτησε περιοποίησή τους.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Αναζητούνται τα αίτια για τον θάνατο 43χρονου στο Παπανικολάου (video)

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι γιατροί των Επειγόντων περιέθαλψαν τον ασθενή ενώ προχώρησαν στη μέτρηση της αρτηριακής πίεσης αλλά και του οξυγόνου, το οποίο κυμαινόταν σε φυσιολογικά επίπεδα και έτσι, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, κάλεσαν ασθενοφόρο για να επιστρέψει το άτομο στον χώρο όπου ο ίδιος δήλωσε.

Πηγές του νοσοκομείου αναφέρουν πως η τελευταία επικοινωνία του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού με τον 43χρονο ήταν περίπου μία ώρα πριν εντοπιστεί νεκρός, το πρωί της 1ης Απριλίου. Όπως επισημαίνεται, εντοπίστηκε νεκρός όταν το νοσηλευτικό προσωπικό τον αναζήτησε για να τον μεταφέρει με το ασθενοφόρο του νοσοκομείου στη διευθύνση που ζήτησε ο ίδιος.

Το άτομο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο αλλά έφυγε από τα Επείγοντα με το που ολοκληρώθηκε η περίθαλψη από τους θεράπονες ιατρούς, όμως παρέμεινε στον χώρο του νοσοκομείου έως ότου κατέληξε.

Πριν την ιατροδικαστική εξέταση διενεργήθηκε μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο και βγήκε θετικό.

Tα ακριβή αίτια του θανάτου θα φανούν από τα αποτελέσματα της ιστοπαθολογικής εξέτασης.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με καταγγελία των συγγενών του, ο 43χρονος φέρεται να κατέληξε αβοήθητος τα ξημερώματα της 1ης Απριλίου σε μια καρέκλα στα επείγοντα του νοσοκομείου «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη και ενώ οι γιατροί του είχαν δώσει εξιτήριο. Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο 43χρονος βρέθηκε νεκρός 11 ώρες μετά την εξέταση του από τους γιατρούς που έγινε το βράδυ της προηγούμενης μέρας.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση ζήτησε κατεπείγουσα έρευνα και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.