Skip to main content

Κορωνοϊός: Κάλεσμα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ για ενίσχυση νοσοκομείων

Έκκληση σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, να συνεισφέρει στον αγώνα που δίνεται στα νοσοκομεία.

Τους εαυτούς τους στη διάθεση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης θέτουν οι φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ, ώστε να ενισχύσουν τους μελλοντικούς συναδέλφους τους στη μάχη που δίνουν ενάντια στον κορωνοϊό.

«Αφουγκραζόμαστε την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι συνάδελφοι υγειονομικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας. Τώρα που στην πόλη μας ο πόλεμος ενάντια στην πανδημία κλιμακώνεται, οι φοιτητές Ιατρικής, μελλοντικοί γιατροί έχουμε ευθύνη να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ.

Η ανακοίνωση καλεί τον κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος, να συνεισφέρει «στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας».

Μάλιστα ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ απευθύνει κάλεσμα στους Φοιτητικούς Συλλόγους των Ιατρικών Σχολών όλης της Ελλάδας για τον συντονισμό της συγκεκριμένης δράσης σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογο κάλεσμα εθελοντικής συμμετοχής υπήρξε και κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας την περασμένη άνοιξη.