Skip to main content

Γιαννούλης σε Καραμανλή: Έλα σε διάλογο για συγκοινωνίες με ό,τι όρους θέλεις

Ο Χρήστος Γιαννούλης κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή σε ανοιχτό διάλογο για την εικόνα που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Κάλεσμα σε ανοιχτό διάλογο για την εικόνα που παρουσιάζουν οι αστικές συγκοινωνίες απηύθυνε στον υπουργό μεταφορών και υποδομών Κώστα Καραμανλή, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Γιαννούλης.
 
Συγκεκριμένα ο Χ. Γιαννούλης αναφέρει μέσω tweet:

 «Κύριε Υπουργέ καθημερινά συμπολίτες κινδυνεύουν εξαιτίας και των επιτελικών σας επιλογών στις δημόσιες συγκοινωνίες. Σας καλώ σε μια δημόσια και ειλικρινή συζήτηση. Είναι υποχρέωση μας. Ελπίζω ότι δεν θα το φοβηθείτε. Με ό,τι όρους, επιθυμείτε. Θα είμαι εκεί».

Μόλις χθες με κοινή δήλωση τους, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ν. Παππάς, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Χρ. Γιαννούλης,  κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για τις αστικές συγκοινωνίες.

Συγκεκριμένα κάλεσαν την κυβέρνηση:
·         «Να προχωρήσει στη συντήρηση και επισκευή των δεκάδων παροπλισμένων λεωφορείων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
·         Να δρομολογήσει την πρόσληψη των απαραίτητων οδηγών για να τεθούν άμεσα σε κυκλοφορία τα ανωτέρω οχήματα.
·         Να επαναπροκηρύξει τον -ακυρωμένο από τον κ. Καραμανλή- διαγωνισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την απόκτηση 750 νέων και σύγχρονων λεωφορείων. Έναν διαγωνισμό, ο οποίος θα περιλαμβάνει τόσο τα ανταλλακτικά όσο και οι συντηρήσεις των οχημάτων, ώστε να σταματήσει το πάρτι των απευθείας αναθέσεων. Αν ο εν λόγω διαγωνισμός είχε ολοκληρωθεί, κανένα από τα τωρινά πρόχειρα μέτρα δεν θα ήταν απαραίτητο.
·         Να ακυρώσει την κεντρική πολιτική επιλογή της για παράδοση μεγάλου μέρους του έργου των δημόσιων αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και Θεσσαλονίκης στα ΚΤΕΛ, τα οποία ιδιαίτερα στην Αττική είναι γνωστά για τις δυσλειτουργίες, την κακοδιαχείριση, τις μαύρες τρύπες και την ταλαιπωρία των πολιτών.
·         Να μην σπαταλά το δημόσιο χρήμα για την αγορά οχημάτων 15ετίας, αλλά να επενδύσεις σε σύγχρονα οχήματα».