Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κάλεσμα του ΕΚΘ στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου - «Η ακρίβεια τσακίζει»

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί στην απεργία με το σύνθημα «Η ακρίβεια τσακίζει» συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, τους νέους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους στην 24ωρη απεργία της 9ης Νοεμβρίου απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, καλεί στην απεργία με το σύνθημα «Η ακρίβεια τσακίζει» συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ. Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 10:30 έξω από το κτήριο του Εργατικού Κέντρο, στο κέντρο της πόλης.

Ο μισθός δεν φτάνει και ο λογαριασμός δεν βγαίνει! Ας το ακούσουν καλά όσοι κλείνουν τα αυτιά τους στα αιτήματά μας, τις κραυγές απόγνωσης του κόσμου της μισθωτής εργασίας που παλεύουν για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, σε όσους κάνουν πως δεν βλέπουν τα προβλήματα. Απαιτούμε γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού άμεσα, πριν να είναι αργά. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες εδώ και δώδεκα χρόνια πληρώνουμε το μάρμαρο των πολλαπλών κρίσεων: οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή. Φτάνει πια! Δεν αντέχουμε! Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα απαιτούμε ένα ολιστικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης του κόστους ζωής και την οικοδόμηση μιας οικονομίας που να προσφέρει οφέλη για τους εργαζόμενους», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του ΕΚΘ.

Το ΕΚΘ απαιτεί και διεκδικεί «αύξηση των μισθών σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, καθολική Κοινωνική Προστασία, άμεση ενίσχυση των ευάλωτων κατηγοριών που αγωνίζονται να αντέξουν οικονομικά τους λογαριασμούς ενέργειας, να βάλουν φαγητό στο τραπέζι και να πληρώσουν το ενοίκιο, ανώτατα όρια τιμών ειδικά στο κόστος των λογαριασμών ενέργειας και αυστηρός φόρος στα υπερβολικά κέρδη των εταιρειών ενέργειας και άλλων εταιρειών για να διασφαλιστεί ότι δεν θα συνεχίσουν να κερδοσκοπούν σε αυτή την κρίση, μείωση του ΦΠΑ στα είδη βασικής διατροφής καθώς και στα υγρά καύσιμα, φθηνή στέγη για όλους με άμεσα μέτρα που θα στοχεύσουν στην αναχαίτιση του κόστους στέγασης και σφάλεια στους χώρους εργασίας».