Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καμπανάκι από ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τα αντιπλημμυρικά στα δυτικά

Καμία ενέργεια για την οριοθέτηση των ρεμάτων Ξηροποτάμου και Ευκαρπίας σύμφωνα με τα όσα λένε οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων στη Δυτική Θεσσαλονίκη φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνας  Νοτοπούλου.

Σημειώνεται πώς έχουν περάσει οκτώ μήνες μετά τον τραγικό θάνατο ενός άνδρα στο ρέμα του Ξηροποτάμου εξαιτίας της ισχυρής βροχόπτωσης και σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, «οι απαραίτητες ενέργειες για την οριοθέτηση και διευθέτηση των ρεμάτων Ξηροποτάμου και Ευκαρπίας ακόμη δεν έχουν προχωρήσει».

Διαβάστε ακόμα: Θεσσαλονίκη: Το ρέμα Ξηροπόταμος που έχασε τη ζωή του ο 26χρονος (vids)

Όπως τονίζεται σε σχετική παρέμβαση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, τα συγκεκριμένα έργα καθώς και η κατασκευή δικτύου ομβρίων στη Νικόπολη είναι κρίσιμης σημασίας για την πρόληψη και διαχείριση των δυσμενών επιπτώσεων που επιφέρει η κλιματική αλλαγή και θα συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική θωράκιση των  περιοχών από όπου διέρχονται.

«Με ευθύνη της ΝΔ ωστόσο, παρατηρείται σημαντική καθυστέρηση στην επικαιροποίηση του βασικότερου εργαλείου προγραμματισμού για τη μείωση των κινδύνων πλημμύρας και την προτεραιοποίηση παρεμβάσεων», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να απαντήσουν:

1.       Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίηση και των  τριών αντιπλημμυρικών έργων;

2.       Πώς σκοπεύετε να μεριμνήσετε για τη συνολική χρηματοδότηση αυτών των έργων;

3.       Πότε σκοπεύετε να έχετε ολοκληρώσει τις διαδικασίες αναθεώρησης του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Κεντρικής Μακεδονίας;