Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κανονικά η ανακύκλωση παρά τη φωτιά στο ΚΔΑΥ

Μετά από επικοινωνία με την Ε.ε.Α.Α. και τον ΦΟΔΣΑ βρέθηκε μια προσωρινή λύση για την εναπόθεση των ανακυκλώσιμων υλικών του Δ. Θεσσαλονίκης

Κανονικά πραγματοποιήθηκε τις ημέρες του Πάσχα η αποκομιδή της ανακύκλωσης από τον δήμο Θεσσαλονίκης, παρά τις δυσκολίες που προκλήθηκαν μετά τη μεγάλη φωτιά, στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, στην περιοχή της Σίνδου (δείτε εδώ).

Στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ανακύκλωσης, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Μ. Παρασκευής, ο δήμος Θεσσαλονίκης παραδίδει τα ανακυκλώσιμα υλικά του μπλε κάδου.

«Λειτουργήσαμε κανονικά, παρά τις δυσκολίες που υπήρξαν μετά την καταστροφή του ΚΔΑΥ. Η πόλη δεν έχει προβλήματα, αλλάξαμε τον σχεδιασμό μας και η αποκομιδή έγινε κανονικά τις ημέρες του Πάσχα», τόνισε στη Voria.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος Καθαριότητας Λάζαρος Ζαχαριάδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μετά από επικοινωνία που υπήρξε από την πρώτη στιγμή με την Ε.Ε.Α.Α. και τον πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ Μιχάλη Γεράνη βρέθηκε μια προσωρινή λύση. Συγκεκριμένα, ο δήμος Θεσσαλονίκης αυτές τις μέρες εναποθέτει τα ανακυκλώσιμα υλικά από τους μπλε κάδους σε ένα μέρος εντός του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. «Έως την Πέμπτη η Ε.Ε.Α.Α. θα μας υποδείξει το νέο ΚΔΑΥ στο οποίο θα μεταφέρουμε τα ανακυκλώσιμα, καθώς είναι στην αρμοδιότητά της», τόνισε.

Η μεγάλη φωτιά στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, το οποίο λειτουργεί ως Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες. Μέσα σε λίγη ώρα έγιναν παρανάλωμα του πυρός χάρτινα και πλαστικά είδη, που βρίσκονταν στο χώρο. Μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και έδωσε μεγάλη μάχη για την κατάσβεσή της.