Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κανονικά λειτουργούν από αύριο τα σχολεία στο δήμο Θέρμης

Από την Κυριακή το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του δήμου είχαν μεριμνήσει ώστε να καθαριστούν οι αυλές.

Κανονικά θα λειτουργήσουν από αύριο Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου τα σχολεία στον δήμο Θέρμης, έπειτα από απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου. Ήδη από την Κυριακή το απόγευμα οι αρμόδιες υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας και Καθαριότητας του δήμου είχαν μεριμνήσει ώστε να καθαριστούν οι αυλές των σχολείων καθώς και οι προσβάσεις προς τα σχολικά συγκροτήματα. Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, σε όλα τα σχολεία, η θέρμανση ήταν σε λειτουργία, προκειμένου να μην παγώσουν οι αίθουσες.

«Σήμερα το πρωί τα συνεργεία του δήμου έκαναν έναν τελικό έλεγχο στους αύλειους χώρους των σχολείων, στις υδραυλικές εγκαταστάσεις τους και στα συστήματα θέρμανσης, χωρίς να παρατηρηθεί το παραμικρό πρόβλημα. Τα σχολεία μας είναι πανέτοιμα να υποδεχθούν ξανά μαθητές και εκπαιδευτικούς», αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας Στέλιος Αποστόλου.

Επίσης όλο το οδικό δίκτυο του δήμου παρέμεινε ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια των χιονοπτώσεων και του παγετού που ακολούθησε. Έτσι από αύριο θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία και τα γυμνάσια, ενώ στα λύκεια και στο ΕΠΑΛ τα μαθήματα θα συνεχίσουν να γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης, λόγω των υγειονομικών περιορισμών. Υπενθυμίζεται ότι, ήδη από σήμερα, στο δήμο Θέρμης λειτουργούν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.