Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κανονίζουν από τα... μπαλκόνια για Fortnite!(vid)

Ο φόβος για τον κορωνοϊό... κλειδαμπαρώνει τα παιδιά στο σπίτι, αλλά η ανάγκη για παιγνίδι τα βγάζει στα μπαλκόνια και τις αυλές, πάντα από απόσταση!

Είναι πασιφανές ότι ο κορωνοϊός και ο φόβος εξάπλωσής του έχει αλλάξει δραματικά την καθημερινότητά μας σε όλες τις τις εκφάνσεις. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί και οι εκτεταμένες απαγορεύσεις προς αποτροπή συνωστισμού έχουν θορυβήσει ιδιαίτερα τους Έλληνες, που προσπαθούν να προστατέψουν με κάθε τρόπο τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο να νοσήσουν με τον COVID-19.

Υπό αυτή τη συνθήκη, άλλοι απαγορεύουν στα ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας να συνεχίσουν στους... προηγούμενους ρυθμούς τη ζωή τους (καφενεία, λαϊκές αγορές κ.ά.), άλλοι ζητούν επιτακτικά από ευπαθείς ομάδες του περίγυρού τους να παραμείνουν πάση θυσία στο σπίτι, ενώ οι γονείς, ιδίως μετά το πολυήμερο λουκέτο στα σχολεία, αποτρέπουν τα παιδιά τους από τη συνάθροιση με άλλα παιδιά, φοβούμενοι τις επαφές και υπακούοντας στις εκκλήσεις των αρχών για την αποφυγή διασποράς του ιού.

Πώς, όμως, μπορείς να αποτρέψεις από ένα πιτσιρικά από το παιγνίδι; Πώς μπορείς να περιορίσεις ένα παιδί που πασχίζει για επικοινωνία με άλλα παιδιά της ηλικίας του;

Χαρακτηριστική όλων των παραπάνω είναι η εικόνα από γειτονιά στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όπου τα παιδιά κανονίζουν από το μπαλκόνι να παίξουν Fortnite:

Μικρά παιδιά, στα οποία έχει απαγορευθεί από τους γονείς η συνάντηση και συνεπακόλουθα το παιγνίδι, βρήκαν άλλο τρόπο να επικοινωνήσουν: βγαίνουν στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τους ή στις αυλές τους και συνομιλούν μεταξύ τους από ασφαλή απόσταση για το διαδικτυακό παιγνίδι που σαρώνει στις μικρές ηλικίες, το Fortnite Battle Royale. 

Πρόκειται για ένα δωρεάν «third person shooter» game, στο οποίο 100 παίκτες πολεμούν μέχρι να μείνει ο τελευταίος ζωντανός παίκτης και το Creative. Συνολικά 100 παίκτες συγκεντρώνονται σε ένα νησί και πρέπει να εξοντώσουν ο ένας τον άλλο μέχρι να μείνει ένας ζωντανός, που θα είναι και ο νικητής. Για να το πετύχουν αυτό ψάχνουν για όπλα και αξιοποιούν το περιβάλλον κατασκευάζοντας οχυρώσεις από πέτρα, ξύλο ή μέταλλο. Άλλοι επιλέγουν να είναι επιθετικοί, άλλοι προτιμούν να κρύβονται και να περιμένουν την κατάλληλη ευκαιρία να χτυπήσουν. Όσο περνάει η ώρα ο χώρος του νησιού συρρικνώνεται και οι παίκτες αναγκάζονται να έρθουν πιο κοντά ο ένας στον άλλο και να δώσουν την τελική μάχη.

Μετά από συζητήσεις και... διαβουλεύσεις αρκετών λεπτών για τον τρόπο που θα παίξουν και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν, η -εξ αποστάσεως, πάντα- παρέα άφησε τα μπαλκόνια και τις αυλές και επέστρεψε τρέχοντας στα παιδικά δωμάτια για να συνεχίσει το παιγνίδι!