Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν γιαγιά και παππούς των ανηλίκων που σκότωσαν 87χρονο για 250€

Καταδικάστηκαν η 46χρονη γιαγιά και ο 41χρονος σύντροφός της για τη δολοφονία του 87χρονου, την οποία είχαν διαπράξει δύο ανήλικα αδέλφια πέρσι

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναβίωσε η υπόθεση της ληστείας μετά φόνου που είχαν διαπράξει δύο ανήλικα αδέλφια, πέρσι τον Δεκέμβριο, στην 'Ανω Πόλη Θεσσαλονίκης, με θύμα 87χρονο.

Διαβάστε: Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 12χρονη και 14χρονος σκότωσαν ηλικιωμένο για 250 ευρώ

Στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν η 46χρονη γιαγιά των ανήλικων και ο 41 ετών σύντροφός της, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για συνέργεια σε θανατηφόρα ληστεία κατά συναυτουργία και καταδικάστηκαν σε ποινές κάθειρξης 8 και 6 ετών αντίστοιχα. Οι ανήλικοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο Δικαστήριο Ανηλίκων, ενώ μετά το έγκλημα μεταφέρθηκαν σε δομή ανηλίκων όπου ζουν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 14χρονος και η 12χρονη αδελφή του, είχαν μπει στην μονοκατοικία του άτυχου ηλικιωμένου με σκοπό να τον κλέψουν. Όταν ο 87χρονος τούς αντιλήφθηκε αντέδρασε, κρατώντας αιχμηρό αντικείμενο, ενώ ακολούθησε συμπλοκή στην προσπάθεια των ανηλίκων να τον αφοπλίσουν.

Τα σφοδρά χτυπήματα που δέχθηκε ο ηλικιωμένος είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του δύο 24ωρα αργότερα σε νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί. Τα ανήλικα αδέλφια απέσπασαν από το εσωτερικό του σπιτιού 250 ευρώ και μία χρυσή αλυσίδα.

Σε ό,τι αφορά τους ενήλικες κατηγορούμενους, τη γιαγιά και τον σύντροφό της, φαίνεται ότι περίμεναν έξω από το σπίτι τα ανήλικα και γι' αυτό κατηγορήθηκαν ότι παρείχαν συνδρομή στην πράξη της θανατηφόρας ληστείας. Οι ίδιοι στις απολογίες τους είπαν ότι δεν γνώριζαν τι έκαναν τα παιδιά μέσα στο σπίτι και ότι βρέθηκαν στο σημείο επειδή επαιτούσαν.

Μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου, επέστρεψαν στη φυλακή, καθώς αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ