Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε 44χρονος για ασέλγεια και πορνογραφία ανήλικης

Ο 44χρονος σήμερα κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως όλες οι πράξεις ήταν συναινετικές και δεν υπήρξε βία.

Ποινή κάθειρξης επτά ετών επιβλήθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης σε 44χρονο που κατηγορείται πως την περίοδο 2013-2014 ασελγούσε σε ανήλικη στη Θεσσαλονίκη ενώ διακινούσε και πορνογραφικό υλικό με την ίδια.

Πρωτόδικα, ο κατηγορούμενος είχε καταδικαστεί σε 18 χρόνια κάθειρξη, ποινή την οποία εκτίει, ενώ σε δεύτερο βαθμό το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η παθούσα, που τότε ήταν 14 ετών, πήγαινε τένις με τον γιο του κατηγορούμενου και ο ίδιος είχε προσφερθεί να τη γυρίζει στο σπίτι.

«Μία φορά μου είπε ότι θα κάνουμε βόλτα. Σταμάτησε το αυτοκίνητο στο Σέιχ Σου και μιλούσαμε. Μου είπε ότι το σώμα μου φαίνεται μεγαλύτερης ηλικίας. Έκανε κίνηση να με φιλήσει και εγώ τραβήχτηκα. Μου είπε να μην το πω στους γονείς μου. Μια άλλη μέρα μου είπε να πάμε στο σπίτι μιας φίλης του. Μου μιλούσε για τον εαυτό του και μου ζήτησε να πάμε στην κρεβατοκάμαρα. Δεν γνώριζα τι συμβαίνει στο σώμα μου. Δεν ήξερα τι σημαίνει σεξουαλικη επαφή», περιέγραψε η ενήλικη πλέον παθούσα στην κατάθεσή της. Στη συνέχεια περιέγραψε πως την πήγαινε σε διάφορα σπίτια, όπου και πάλι γίνονταν σεξουαλικές πράξεις.

Σύμφωνα με την παθούσα, μία φορά ο κατηγορούμενος τη φωτογράφισε γυμνή και μάλιστα έδειχνε τις φωτογραφίες στους φίλους του.

Όπως περιέγραψε, οι συναντήσεις τους κράτησαν από τον Οκτώβριο του 2013 μέχρι τον Απρίλιο του 2014 ενώ κατέθεσε πως τον Σεπτέμβριο του 2014 βρέθηκαν για μια τελευταία φορά.

Σε άλλο σημείο της κατάθεσής της ανέφερε πως ο κατηγορούμενος της έδειξε έναν σουγιά, χωρίς να την ακουμπήσει με αυτόν, ωστόσο ένιωσε φόβο.

«Ήξερε την ηλικία μου. Είχα μια εξάρτηση από αυτόν τον άνθρωπο. Δημιουργούσε ωραίες εικόνες στο μυαλό μου αλλά δεν μου άρεσε ως άνδρας», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή της.

Παράλληλα, υποστήριξη ότι της πρότεινε να προβούν σε σεξουαλική πράξη με έναν φίλο του. «Μου έλεγε πως αν μιλήσω θα χάσω πολλά, πως μόνο αυτός μπορεί να με προσέχει. Μου είπε να εκδίδομαι γιατί θα μπορώ να βγάλω χρήματα. Με επηρέασε αυτή η κατάσταση, κλείστηκα στον εαυτό μου και δεν το είπα ούτε στις φίλες μου».

Όσον αφορά στο πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση ασέλγειας, η παθούσα είπε πως οι γονείς της το έμαθαν όταν βρήκαν μια απόδειξη με το όνομά του στα πράγματά της. «Με ρώτησαν και έτσι τους μίλησα», είπε.

«Ήταν πολύ εντυπωσιακή. Αποφορτιζόμουν»

Ο 44χρονος πλέον κατηγορούμενος ισχυρίστηκε στην απολογία του πως όλες οι πράξεις ήταν συναινετικές και δεν υπήρξε βία.

«Ήταν πολύ έξυπνη. Δεν ήξερα την ηλικία της και ούτε φαινόταν τόσο μικρή. Ήταν λιμάνι για μένα, το ίδιο κι εγώ για αυτήν που είχε προβλήματα», είπε στην απολογία του.

Ο ίδιος δήλωσε ότι κολακεύτηκε. «Δικό μου το λάθος. Δεν έπρεπε να παρασυρθώ. Ήταν πολύ εντυπωσιακή. Όλα ήταν μπερδεμένα στο μυαλό μου. Αποφορτιζόμουν», είπε στην απολογία του.