Skip to main content

Καταδικάστηκε 50χρονος που αποκεφάλισε περιστέρι στα Κύμινα Θεσσαλονίκης

Μια ασυνήθιστη περίπτωση θανάτωσης ζώου στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης-50χρονος καταδικάστηκε σε δωδεκάμηνη ποινή φυλάκισης για αποκεφαλισμό περιστεριού

Φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ επιβλήθηκε σε έναν 50χρονο που αποκεφάλισε ένα περιστέρι τον Σεπτέμβριο του 2019 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης.

Ο κατηγορούμενος κάθισε στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης μετά από μήνυση του πρώτου του ξαδέρφου που ισχυρίστηκε ότι το περιστέρι που θανατώθηκε ήταν δικό του. Όπως είπε ο μηνυτής «όλοι ήξεραν πως έλειπε το συγκεκριμένο περιστέρι από το κοπάδι».

«Εμείς οι περιστεράδες γνωρίζουμε τα δικά μας περιστέρια όπως κάποιοι τα σκυλιά τους», είπε στο δικαστήριο ο ξάδερφος του κατηγορούμενου και ισχυρίστηκε ότι το είχε κρυμμένο και το αποκεφάλισε μπροστά σε άλλον μάρτυρα. Σημείωσε μάλιστα πως έστειλε έναν φίλο του να το πάρει γιατί είχε προσωπικές διαφορές με τον ξάδερφό του, ο οποίος είπε ότι του ζητούσε χρήματα για να το επιστρέψει. Πρόσθεσε παράλληλα πως ο ξάδερφός του έβγαλε τις ταυτότητες (δαχτυλίδια) από τα περιστέρια του για να κρατήσει και να βγάλει «μικρά ράτσας» ενώ εκτίμησε πως σκότωσε το πτηνό για εκδίκηση.

Ο 50χρονος κατηγορούμενος παραδέχτηκε ότι θανάτωσε το πτηνό αλλά είπε ότι το έκανε για να το λυτρώσει μετά από επίθεση που δέχθηκε από γεράκι. Σημείωσε πως το περιστέρι ανήκε στο δικό του κοπάδι και πως μετά τον τραυματισμό του το έραψε αλλά όταν είδε πως δεν γίνεται καλά, το αποκεφάλισε.

«Εσάς θα θέλατε να σας ράψει η σύζυγός σας; Δεν έχετε και την εμπειρία», είπε η πρόεδρος ρωτώντας τον γιατί δεν το πήγε σε κτηνίατρο.

«Εγώ το λυπήθηκα και ήθελα να το λυτρωσω, δεν ήθελα να το βλέπω έτσι. Δεν το πήγα στον κτηνίατρο γιατί και τα οικονομικά μας δεν είναι καλά», σημείωσε ο ίδιος στην απολογία του.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, δεν μπόρεσε να εκτιμηθεί ποιανού είναι το περιστέρι και αποφάσισε την αποβολή της υποστήριξης της κατηγορίας, ωστόσο καταδίκασε τον κατηγορούμενο για θανάτωση ζώου.