Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ: ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΜΟΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΡΜΗ

Ο ΣΜΒΕ ζητά την άμεση παρέμβαση των προϊστάμενων δικαστικών αρχών ώστε να αρθεί το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στη μουσικό του δρόμου.

Την επιβολή προστίμων σε μουσικό της Θεσσαλονίκης καταδικάζει ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος.

Υπενθυμίζεται ότι στη μουσικό επιβλήθηκαν πρόστιμα για μη χρήση μάσκας, για έλλειψη των απαραίτητων δικαιολογητικών για μετακίνηση και για παράβαση του άρθρου 48 του ΚΟΚ που αφορά στην κατάληψη πεζοδρομίου και την παρεμπόδιση της διεύλευσης των πεζών, ύψους συνολικά 500 ευρώ.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Έκοψαν τρία πρόστιμα σε μουσικό του δρόμου, τα δύο για τον κορωνοϊό

«Οφείλουμε να σταθούμε στην κατάληψη πεζοδρομίου ως κατηγορία και στην απαράδεκτη παραβίαση του ΚΟΚ με παρεμπόδιση στην κίνηση των πεζών», αναφέρερται σε σχετική ανακοίνωση.

«Θεωρώντας εντελώς προσχηματική την αιτιολογία, ευελπιστούμε να μην στηθεί πλέον ένα άδικο χαλκείο κατηγοριών, σε βάρος ανθρώπων τους οποίους η ανάγκη για βιοπορισμό τους οδηγεί στον δρόμο», τονίζουν οι μουσικοί.

Ο σύλλογος ζητά την άμεση παρέμβαση των προϊστάμενων δικαστικών αρχών ώστε να αρθεί το πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στη μουσικό του δρόμου, ενώ καλεί τις αστυνομικές αρχές να αποστασιοποιηθούν «από την αναλγησία σε βάρος ανθρώπων με σοβαρές ανάγκες, οι οποίοι αναζητούν μια τύχη για την επιβίωσή τους, μέσω της Τέχνης τους στον δρόμο».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η πάγια πλέον θέση του ΣΜΒΕ σε ότι αφορά την άσκηση της τέχνης της Μουσικής στον δρόμο είναι ξεκάθαρη ήδη εδώ και τρία χρόνια. Ο νόμος περί επαιτείας ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ επίσημα από το Ελληνικό κοινοβούλιο. Άμεσο αποτέλεσμα είναι πως οι Μουσικοί δύνανται νομίμως πια, να ασκούν ΕΛΕΥΘΕΡΑ την δραστηριότητά τους αυτή, στον δρόμο και στους Δημόσιους χώρους .Αν και εφόσον στοιχειοθετούνται παραβάσεις, σε διατάξεις περί ηχορύπανσης η παραβίασης ωραρίου κοινής ησυχίας ακολουθείται η νόμιμη οδός, για αυτόν που  παραβιάζει τις διατάξεις αυτές. Το ίδιο ισχύει και για τις υγειονομικές διατάξεις που αφορούν στην πανδημία και τις επιπτώσεις της. Οφείλουμε να σταθούμε όμως στην κατάληψη πεζοδρομίου ως κατηγορία και στην απαράδεκτη παραβίαση του ΚΟΚ με παρεμπόδιση στην κίνηση των πεζών! Θεωρώντας εντελώς προσχηματική την αιτιολογία, ευελπιστούμε να μην στηθεί πλέον ένα άδικο χαλκείο κατηγοριών, σε βάρος ανθρώπων τους οποίους η ανάγκη για βιοπορισμό τους οδηγεί στον δρόμο. Η ανεκτικότητα είναι επιβεβλημένη στις μέρες μας και θεωρούμε πως αφορά άμεσα την αστυνόμευση και τις συνέπειές της.  Ζητάμε άμεση παρέμβαση των προϊστάμενων δικαστικών αρχών ώστε να αρθεί το εξοντωτικό πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στην Μουσικό του Δρόμου στην Θέρμη στις 07/11/2020. Πρόσθετα καλούμε τον Δήμο να πάρει ευνοϊκή θέση υπέρ της θιγόμενης για το ζήτημα. Δυστυχώς σαν εργασία η δραστηριότητα αυτή δεν είναι ενταγμένη στην εφορία με ευθύνη του κράτους. Μέχρι να λυθεί αυτό το ακανθώδες ζήτημα, θεωρούμε απαράδεκτες τις διώξεις σε βάρος αυτών των ανθρώπων καθώς και την επιβολή εξοντωτικών προστίμων. Το πρόστιμο αυτό, με βάση τις πενιχρές αποδόσεις της δραστηριότητας στον δρόμο είναι απολύτως καταστροφικό για έναν άνθρωπο σμπρώχνοντάς τον ανεπιστρεπτί στην ανέχεια και στην απόγνωση. Επιπλέον το ελάχιστο αυτό εισόδημα που παράγεται ως φορολογητέα ύλη είναι απολύτως  ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ. Τέλος καλούμε τις αστυνομικές αρχές να αποστασιοποιηθούν από την αναλγησία σε βάρος ανθρώπων με σοβαρές ανάγκες, οι οποίοι αναζητούν μια τύχη για την επιβίωσή τους, μέσω της Τέχνης τους στον δρόμο. Οι άνθρωποι αυτοί προσφέρουν στο κοινό και δικαιούνται την ελάχιστη ανταπόδοση του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ