Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 44χρονης που έκλεψε κοσμήματα από σπίτι ηλικιωμένου

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε πως γνωρίζει τον 87χρονο τα τελευταία τέσσερα χρόνια αλλά πήγαινε στο σπίτι του μόνο έπειτα απο κάλεσμα του ίδιου.

Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών με αναστολή επιβλήθηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης στην 44χρονη από τη Βουλγαρία, που κατηγορείται ότι την περασμένη Κυριακή, έπεισε έναν 87χρονο να πάνε στο σπίτι του σε περιοχή της Θεσσαλονίκης για να τον κλέψει.

Δείτε - Θεσσαλονίκη: Έπεισε ηλικιωμένο να πάνε σπίτι του και το έκανε φύλλο και φτερό

Η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε ενώπιον της έδρας πως γνωρίζει τον 87χρονο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, ενώ, όπως είπε, πήγαινε στο σπίτι του μόνο έπειτα από κάλεσμα του ίδιου.

Στην απολογία της ανέφερε πως ο ηλικιωμένος τής έδινε μάλιστα οδηγίες για το πώς θα μεταβεί στο σπίτι του, λέγοντάς της ποιο λεωφορείο να πάρει, ενώ, όπως είπε, δεν έχει πάρει ποτέ τίποτα από το σπίτι.

Η κόρη του ηλικιωμένου περιέγραψε στο δικαστήριο τις στιγμές αγωνίας που έζησε όταν επέστρεψε σπίτι και διαπίστωσε ότι υπήρχε σύρτης στην πόρτα. Όπως είπε, μετά από λίγα λεπτά, ο ηλικιωμένος άνοιξε την πόρτα, κι όπως κατέθεσε, ήταν εμφανώς ζαλισμένος. Μπαίνοντας στο σπίτι, είπε πως κατάλαβε ότι υπήρχε ένα άτομο στην κουζίνα, ενώ έλειπαν κοσμήματα από το δωμάτιο, τα οποία, σύμφωνα με την ίδια, ήταν πεταμένα στον χώρο, κάτω από το χαλί και την κουζίνα. Όπως είπε, η κατηγορούμενη είχε πάρει κοσμήματα συναισθηματικής αξίας, καθώς ανήκαν στη μητέρα της, τα οποία είχε στο μπουφάν της και δεν τα επέστρεψε, αλλά αποδόθηκαν στην ίδια όταν μετέβη στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα, με ανακοίνωση της αστυνομίας, στον χώρο βρέθηκαν δύο φιαλίδια με άγνωστο υγρό, ένα γυάλινο και ένα πλαστικό, τα οποία εξετάζονται. Η μάρτυρας σημείωσε ότι όταν τη ρώτησαν τι του έδωσε και ήταν ζαλισμένος, η κατηγορούμενη δεν απάντησε.

"Κινδύνευσε η ζωή του πατέρα μου. Είναι απίστευτο αυτό που ζήσαμε", ανέφερε στην κατάθεσή της η κόρη του ηλικιωμένου.

Σημειώνεται ότι η κατηγορούμενη έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στο παρελθόν για διακίνηση λαθραίων τσιγάρων.