Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη για συνέργεια σε ληστεία μετά φόνου πράκτορα ΠΡΟΠΟ

Ισχυρίστηκε ότι έκανε συμφωνία μέσα στη φυλακή προκειμένου να βοηθήσει τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του πράκτορα να σπάσει τα ισόβια

Ποινή κάθειρξης 14 ετών επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε έναν 38χρονο Αλβανό που κατηγορείται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και ληστεία σε βάρος 29χρονου ιδιοκτήτη πρακτορείου ΠΡΟ.ΠΟ στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης το 2003.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε παραδεχτεί ότι ήταν παρών στη ληστεία που οδήγησε στον φόνο του άτυχου 29χρονου όταν εμφανίστηκε ως μάρτυρας στο δικαστήριο του άλλου κατηγορούμενου για την υπόθεση!

Ο 38χρονος, που κατηγορείται για συνέργεια σε ανθρωποκτονία και ληστεία, εκτίει από το 2011 ποινή ισόβιας κάθειρξης για άλλη παρόμοια υπόθεση.

Στην απολογία του, σήμερα Τετάρτη, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στη ληστεία που οδήγησε στον φόνο του 29χρονου, καθώς, όπως είπε, είχε συμφωνήσει με τον συγκατηγορούμενό του να καταθέσει ευνοϊκά υπέρ του στο δικαστήριο για να πάρει χρήματα.

Συγκεκριμένα, ισχυρίστηκε πως είχε κάνει συμφωνία με τον άλλο κατηγορούμενο να καταθέσει στο Εφετείο το 2017 πως μετέφερε με μοτοσικλέτα στο σημείο του φόνου τον φερόμενο τρίτο δράστη, που ο πρώτος κατηγορούμενος έδειχνε ως το πρόσωπο που πυροβόλησε το θύμα.

Όπως είπε, έκαναν αυτή τη συμφωνία μέσα στη φυλακή προκειμένου να βοηθήσει τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία του πράκτορα να σπάσει τα ισόβια, καθώς ο ίδιος είχε ήδη ισόβια ποινή με αντάλλαγμα να πάρει 30.000 ευρώ.

Η ληστεία μετά φόνου σημειώθηκε στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης τον Νοέμβριο του 2003.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος 29χρονος πράκτορας επιχειρούσε να σταθμεύσει το αυτοκίνητο του, στο γκαράζ του σπιτιού του, όταν δέχτηκε δύο πυροβολισμούς ενώ οι δράστες, που εκτιμάται ότι ήταν τρεις, φέρονται να του άρπαξαν το τσαντάκι με τις εισπράξεις, που υπολογίζονται περίπου σε 4.500 ευρώ και τράπηκαν σε φυγή.

Το έγκλημα παρέμεινε ανεξιχνίαστο μέχρι το 2009 όταν ένας από τους κατηγορούμενους ταυτοποιήθηκε από αποτυπώματα που είχαν βρεθεί στο γκαράζ.

Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο επέβαλε το 2017 ισόβια ποινή και 12 χρόνια κάθειρξη στον πρώτο κατηγορούμενο.