Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη υπαλλήλου για ξυλοδαρμό τριών τροφίμων στο ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος»

Το Εφετείο αθώωσε την τότε αναπληρώτρια προϊσταμένη περίθαλψης και μια νοσοκόμα, που είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους.

Λίγες μόνο μέρες ημέρες μετά το περιστατικό με τον τραγικό θάνατο του 25χρονου ΑμΕΑ από ξυλοδαρμό στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Ο Άγιος Δημήτριος», επανέρχεται στην επιφάνεια μια ακόμα συγκλονιστική υπόθεση κακοποίησης τριών τροφίμων το 2014.

Για την υπόθεση είχαν κατηγορηθεί τέσσερις υπάλληλοι, μια εκ των οποίων είχε απαλλαχθεί από τις κατηγορίες πρωτόδικα. Σήμερα, σε δεύτερο βαθμό, το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης αθώωσε την τότε αναπληρώτρια προϊσταμένη περίθαλψης και μια νοσοκόμα, που είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους για παράβαση καθήκοντος και έκρινε ένοχο έναν πρώην υπάλληλο-φροντιστή του Ιδρύματος, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με τετραετή αναστολή, ποινή που του είχε επιβληθεί και σε πρώτο βαθμό.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πρώην υπάλληλος-φροντιστής φέρεται να χτύπησε βίαια με αντικείμενο τρεις τροφίμους που λόγω των αναπηρικών τους δεν μπόρεσαν να αντισταθούν, προκαλώντας τους μελανιές και εκχυμώσεις, κάτι που ο ίδιος αρνείται.

Η τότε αναπληρώτρια προϊσταμένη και η νοσοκόμα κατηγορήθηκαν ότι δεν ενημέρωσαν άμεσα τους ιθύνοντες για τα τραύματα, με τις ίδιες να δηλώνουν πως δεν θα είχαν αντιληφθεί.

Το δικαστήριο τις αθώωσε, όχι όμως τον υπάλληλο, που μάλιστα φέρεται να είχε απολυθεί από το Ίδρυμα και για άλλη καταδικαστική απόφαση.