Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη διακινητών-Έπεσαν σε ταξί και περιπολικό (φωτο)

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι διακινητές έπεσαν πάνω σε ένα ταξί και στη συνέχεια σε ένα περιπολικό στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Νέα επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο διακινητές και άλλοι επτά αλλοδαποί, στην Εγνατία Οδό, στα Κερδύλλια. Από εκεί ξεκίνησε καταδίωξη έως την Καλαμαριά, όπου το όχημα των διακινητών έπεσε πάνω σε ένα ταξί και στη συνέχεια σε ένα περιπολικό. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός κάποιου ατόμου. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο διακινητές.

Καθημερινά πραγματοποιούνται στοχευμένοι έλεγχοι σε διάφορα σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου για τον εντοπισμό ατόμων που δραστηριοποιούνται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Αποτέλεσμα των ελέγχων αυτών ήταν να συλληφθούν από απογευματινές ώρες χθες έως και πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, συνολικά έξι διακινητές και να αποτραπεί η παράνομη μεταφορά συνολικά 21 παράτυπων αλλοδαπών.

Εκτός από την καταδίωξη που κατέληξε στην περιοχή της Καλαμαριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε διαφορετικούς χρόνους, άλλες δύο περιπτώσεις. 

Η μία στην περιοχή του Ασβεστοχωρίου Θεσσαλονίκης όπου εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν οι τρεις διακινητές και άλλοι εννέα αλλοδαποί. Η δεύτερη περίπτωση διακίνησης χθες το απόγευμα όπου εντοπίστηκε το όχημα στα διόδια της Ανάληψης και μετά από καταδίωξη συνελήφθη ο ένας διακινητής, που μετέφερε παράνομα πέντε αλλοδαπούς.

Σε βάρος των διακινητών σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης και Θέρμης, ενώ στο πλαίσιο του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι το ένα όχημα μεταφοράς ήταν κλεμμένο και έφερε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.