Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδίωξη διαρρηκτών στην Εγνατία Οδό- Μία σύλληψη

Οι δράστες μόλις είχαν διαρρήξει κάβα ποτών αφαιρώντας χρηματικό ποσό και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν πρατήριο υγρών καυσίμων.

Στην αυτόφωρη σύλληψη ενός 20χρονου, ο οποίος ενέχεται σε περιπτώσεις διαρρήξεων καταστημάτων σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ειδικών Επιχειρησιακών Ομάδων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης.
 
Σε βάρος του συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά που διενεργεί την προανάκριση, για τα αδικήματα των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής, απείθειας και αντίστασης.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, σε περιοχές του δήμου Παύλου Μελά, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο που είχαν αφαιρέσει, διέρρηξαν κάβα ποτών αφαιρώντας το χρηματικό ποσό των 190 ευρώ και αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μεταλλικό στόρι πρατηρίου υγρών καυσίμων.

Επιβαίνοντας στο ανωτέρω όχημα, όταν αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία, ανέπτυξαν ταχύτητα χωρίς να συμμορφωθούν στα σχετικά σήματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία σε παράδρομο της Εγνατίας Οδού εγκατέλειψαν το όχημα εντός αγροτεμαχίου και συνελήφθη ο 20χρονος παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
 
Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, ενέχονται σε τέσσερις (4) ακόμη περιπτώσεις διάρρηξης καταστημάτων (τετελεσμένες και απόπειρες), καθώς και σε μία (1) περίπτωση κλοπής αυτοκίνητου, στις οποίες προέβησαν κατά τον προηγούμενο μήνα σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου