Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταδιώξεις διακινητών μεταναστών - Δύο συλλήψεις

Απετράπη από την αστυνομία η παράνομη μεταφορά συνολικά 23 παράτυπων μεταναστών. Συνελήφθησαν δύο διακινητές σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις.

Στη σύλληψη δύο διακινητών παράτυπων μεταναστών σε δύο περιπτώσεις ύστερα από καταδίωξη προχώρησαν χθες το πρωί αστυνομικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίπτωση αστυνομικοί του Α.Τ. Δέλτα, ενώ στην δεύτερη αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή συναδέλφων τους της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, εντόπισαν σε διαφορετικούς χρόνους, στον κόμβο Σίνδου στην Ν.Ε.Ο. Αθηνών Θεσσαλονίκης και στον κόμβο Λαγκαδά στην Εγνατία Οδό, δύο Ι.Χ.Ε. οχήματα, τα οποία, αφού ακινητοποίησαν, σε ελέγχους που πραγματοποίησαν, διαπιστώθηκε ότι στο εσωτερικό τους βρίσκονταν συνολικά 23 αλλοδαποί, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί διακινητές, ένας άνδρας και μία γυναίκα, και οι 22 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες από αστυνομικούς των Τμημάτων Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, ενώ στο πλαίσιο διενεργηθέντων ελέγχων διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος στερείται αδείας ικανότητας οδήγησης, ενώ και οι δύο στερούνταν εγγράφων για τη νόμιμη παραμονή τους στην ελληνική επικράτεια.

Σημειώνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι οδηγοί, στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, ανέπτυξαν ταχύτητα προσπαθώντας να διαφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, ενώ τα οχήματα μεταφοράς, το ιδιοκτησιακό καθεστώς των οποίων ερευνάται, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.