Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στα γραφεία του ΣΒΒΕ (φωτο+vid)

Παρέμβαση στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Παρέμβαση στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στην πλατεία Μοριχόβου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης μέλη της αντιεξουσιαστικής ομάδας «Ρουβίκωνας».

Τα περίπου 5 άτομα μπήκαν στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία του Συνδέσμου, στον 6ο όροφο, πέταξαν τρικάκια στα οποία αναγραφόταν «Πόλεμο στον πόλεμο των αφεντικών», κρέμασαν ένα πανό στην είσοδο («Κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες ενάντια σε εκμετάλλευση, καταπίεση και πολέμους»), κρέμασαν ακόμη ένα πανό από το μπαλκόνι του κτηρίου και άφησαν ένα κείμενο, το οποίο καταφέρεται κατά της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και του ΣΒΒΕ. Δεν φώναξαν συνθήματα ούτε προέβησαν σε απειλές και αποχώρησαν σύντομα, συνεχίζοντας να πετούν τρικάκια στην πλατεία.

Στο κείμενο, που υπογράφει η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία - Αναρχικη Συλλογικότητα Ρουβίκωνας, αναφέρεται:

«Η Αλληλεγγύη το Όπλο των Λαών

Πόλεμο στον Πόλεμο των Αφεντικών

Κάθε χρόνο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το κεφάλαιο, μέσω του πολιτικού του προσωπικού, θέτει τους όρους διαβίωσης των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, των από τα κάτω. Κάθε χρόνο ο πρωθυπουργός έρχεται -με λύπη πάντα (!)- να ανακοινώσει τα νέα βήματα της ολομέτωπης επίθεσης κράτους και κεφαλαίου στα εργατικά συμφέροντα και τα κοινωνικά κεκτημένα. Κάθε χρόνο υπόσχεται με στόμφο ότι τα μέτρα είναι τα τελευταία.

Η φετινή ΔΕΘ έχει το άρωμα της υποτιθέμενης εξόδου από τα μνημόνια. Πρόκειται όμως ξεκάθαρα για ένα επικοινωνιακό τέχνασμα προεκλογικού χαρακτήρα, όχι επειδή το λέμε εμείς αλλά επειδή αυτό αποδεικνύεται από την ίδια την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που επίμονα επανέρεται για να υπενθυμίζει πως οι όροι διαβίωσης της κοινωνικής βάσης συνεχίζουν να δέχονται την επίθεση κράτους και κεφαλαίου.

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος είναι από τις εργοδοτικές ενώσεις που έχουν πρωτοστατήσει στην επίθεση των αφεντικών ενάντια στην εργατική τάξη. Για αυτόν τον λόγο, σήμερα Πέμπτη 6/9/2018 αποφασίσαμε να παρέμβουμε στα κεντρικά γραφεία του για να υπενθυμίσουμε πως όσες επικοινωνιακές φανφάρες κι αν επινοήσει το πολιτικό προσωπικό της κυριαρχίας, ο ΣΒΒΕ ήταν, είναι και θα παραμείνει ένας από τους βασικούς ταξικούς μας εχθρούς.

Η ελπίδα της κοινωνικής βάσης βρίσκεται στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Να οργανωθούμε σε πολιτικές συλλογικότητες, ταξικά σωματεία βάσης, λαϊκές συνελεύσεις γειτονιών και αντιφασιστικές ομάδες. Παρόλη τη σχετική υποχώρηση των κινημάτων αντίστασης οφείλουμε να αγωνιστούμε για να οργανώσουμε την κοινωνική και ταξική αυτοάμυνα κι αντεπίθεση.

Όλες/ες στην πορεία της ΔΕΘ ενάντια στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα, τον πόλεμο και τον εθνικισμό

Σάββατο 8/9/2018

18:00 Καμάρα».

Δείτε βίντεο κατά την αποχώρηση των ατόμων:

Δείτε φωτογραφίες από την παρέμβαση: