Skip to main content

ΕΠΑΛ Κορδελιού: Καλύτερη συμπεριφορά από καθηγητές ζητούν οι μαθητές

Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Κορδελιού, όπου μαθητής τραμπούκισε καθηγήτρια - Διαπραγματεύσεις Κόπτση με τους μαθητές και σύσκεψη με τους καθηγητές

Υπό κατάληψη τελεί από το πρωί το σχολικό κτήριο όπου στεγάζεται το ΕΠΑΛ Κορδελιού, μετά τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο όπου μαθητής εμφανίζεται να μιλάει εξοργισμένος σε καθηγήτρια του σχολείου για να του σβήσει απουσία.

Οι μαθητές διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ο εν λόγω μαθητής στοχοποιήθηκε απο το συγκεκριμένο περιστατικό που είχε συμβεί πριν από έναν χρόνο, ενώ ζητούν καλύτερη συμπεριφορά από τους καθηγητές του σχολείου.

Στο σημείο βρίσκεται από νωρίς ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης προσπαθώντας να πείσει τους μαθητές να λήξουν την κατάληψη, εξηγώντας ότι το θέμα πήρε έκταση χωρίς λόγο.

Οι μαθητές δεν δείχνουν διατεθειμένοι να σταματήσουν την κινητοποίηση, ενώ οι καθηγητές του ΕΠΑΛ πραγματοποιούν σύσκεψη με τον κ. Κόπτση ώστε να βρεθεί λύση στο θέμα και τα μαθήματα να συνεχιστούν κανονικά.

Σε δηλώσεις τους, εκπρόσωποι των μαθητών αναφέρουν ότι καθηγητές του σχολείου έχουν επιδείξει στο παρελθόν ρατσιστική συμπεριφορά, ενώ για το συγκεκριμένο περιστατικό επισημαίνουν ότι στο επίμαχο video δεν φαίνεται τι είχε προηγηθεί μεταξύ της καθηγήτριας και του μαθητή. Μάλιστα αναφέρουν ότι αρκετές φορές στο παρελθόν η συμπεριφορά της συγκεκριμένης καθηγήτριας έχει δημιουργήσει προβλήματα στην τάξη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σχολικό συγκρότημα στεγάζονται ένα Γενικό Λύκειο, ένα Γυμνάσιο και το ΕΠΑΛ, που σύμφωνα με εκπροσώπους εκπαιδευτικών είναι γεννησιουργός αιτία για πολλά προβλήματα αφού σε μικρό χώρο συγκεντρώνονται περίπου 900 μαθητές.