Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για υποσιτισμό ηλικιωμένης τροφίμου σε οίκο ευγηρίας

Νέα καταγγελία προκύπτει σε βάρος οίκου ευγηρίας που φέρεται ότι υποσίτιζε ηλικιωμένη τρόφιμο σε τέτοιο βαθμό, που δεν μπορούσε να μιλήσει

Μια νέα καταγγελία για γνωστό οίκο ευγηρίας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης απασχολεί ξανά την επικαιρότητα μετά από μήνυση συγγενούς.

Η κόρη μιας 85χρονης τρόφιμης επισκέφθηκε τη μητέρα της και τη βρήκε σε άθλια κατάσταση υγείας, χωρίς να μπορεί καν να την αναγνωρίσει ή να μετακινηθεί. Σύμφωνα με την ertnews, η γυναίκα κατήγγειλε ότι είχε διακοπεί η επικοινωνία με την ηλικιωμένη μητέρα της, καθώς είχε αδυνατίσει τόσο πολύ που μιλούσε μόνο με τα μάτια.

Η κόρη απευθύνθηκε στους υπεύθυνους του οίκου, οι οποίοι υποστηρίζει ότι της έλεγαν ψέματα για την κατάσταση της υγείας της ηλικιωμένης και μάλιστα, ότι τη διέγνωσαν με καρκίνο.

Με παρέμβαση της κόρης, η ηλικιωμένη μεταφέρθηκε σε άλλη κλινική της Θεσσαλονίκης, όπου εκεί οι γιατροί όχι μόνο δεν διέγνωσαν την ηλικιωμένη με καρκίνο αλλά της είπαν ότι όλα τα προβλήματα υγείας που προέκυψαν στη συνέχεια στην ηλικιωμένη, οφείλονταν στον υποσιτισμό που είχε υποστεί στον προηγούμενο οίκο ευγηρίας.

Σημειώνεται ότι σε βάρος το εν λόγω οίκου ευγηρίας είχε γίνει και άλλη καταγγελία πριν μερικούς μήνες.