Skip to main content

Θεσσαλονίκη-Καταγγελία:Διευθυντής και γονιός έσπασαν πόρτα υπό κατάληψη σχολείου

Τραυματισμό μαθητών μετά από προσπάθεια διευθυντή και γονιού να σπάσουν την πόρτα του 3ου ΓΕΛ καταγγέλλει η Συντονιστική Επιτροπή.

Περιστατικό βίας καταγγέλλει στο υπό κατάληψη 3ο Λύκειο του δήμου Θεσσαλονίκης η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική καταγγελία, σήμερα ο διευθυντής του σχολείου και ένας γονιός «έσπασαν τραμπούκικα την πόρτα με αποτέλεσμα να τραυματίσουν μαθητές. Αυτή ήταν η απάντηση τους στην προσπάθεια των μαθητών εκείνη την ώρα να κάνουν με δημοκρατικές και συλλογικές διαδικασίες Γενική Συνέλευση για να δουν πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους».

«Δεν περνάνε σε εμάς οι απειλές των διευθυντών και των εισαγγελέων. Δεν περνάνε οι τραμπουκισμοί μεμονομένων δήθεν “αγανακτισμένων” γονιών που έβαλε η Κυβέρνηση να βρίζουν και να χτυπάνε μαθητές. Δεν περνάν οι απειλές κάποιων αστυνομικών που κάνανε βόλτες γύρω γύρω από τα σχολεία μας και μας έβριζαν. Δεν περνάνε οι απειλές της Κεραμέως ότι θα μας βάλει απουσίες, κακή διαγωγή, ότι θα κάνουμε μάθημα τα Σάββατα και τις γιορτές», αναφέρει ακόμη η Επιτροπή.