Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Περιστατικά παρενοχλήσεων από επιδειξίες στην Άνω Πόλη - «Φοβόμαστε» (video)

Παρενοχλήσεις και περιπτώσεις επιδειξιών καταγγέλλει στη Voria.gr μια 32χρονη που κατοικεί κοντά στον ναό της Αγίας Αικατερίνης, στην Άνω Πόλη

Τρεις καταγγελίες για παρενοχλήσεις και επιδειξίες στην ευρύτερη περιοχή του ιερού ναού της Αγίας Αικατερίνης της Άνω Πόλης, στη Θεσσαλονίκη, φέρνει στο φως η Voria.gr.

Πρόκειται για τρία διαφορετικά περιστατικά μέσα σε διάστημα δέκα μηνών που αφορούσαν δύο διαφορετικές γυναίκες. Συγκεκριμένα, μία 32χρονη, όπως καταγγέλλει στη Voria.gr, έπεσε θύμα δύο παρενοχλήσεων. Και τα δύο περιστατικά, που σημειώθηκαν βραδινές ώρες, καταγγέλθηκαν, σύμφωνα με την ίδια, στην Αστυνομία.

Η 32χρονη έγινε μάρτυρας ακόμη μίας παρενόχλησης από επιδειξία με θύμα άλλη, νεαρότερη γυναίκα. Μάλιστα, σύμφωνα με τη 32χρονη, ο φερόμενος δράστης έχει καταγραφεί σε βίντεο από την ίδια, υλικό που δημοσιεύει σήμερα η Voria.gr.

Τα περιστατικά, σύμφωνα με την καταγγελία, έλαβαν χώρα στα μέσα Ιανουαρίου (με θύμα την 32χρονη), στις 16 Αυγούστου (με θύμα τη νεαρή) και πριν λίγες μέρες, στις 17 Οκτωβρίου (πάλι με θύμα την 32χρονη).

Όπως λέει στη Voria.gr η 32χρονη παθούσα, «στο πρώτο περιστατικό ο δράστης σίγουρα ήταν διαφορετικός από τις άλλες δύο φορές. Σε αυτό, ήρθε ένας νεαρός άνδρας και με παρενόχλησε λεκτικά, χρησιμοποιώντας σεξουαλική φρασεολογία, στο παγκάκι όπου καθόμουν. Προσπαθούσα να τον διώξω, αλλά τελικά έφυγε όταν πέρασαν κάποιοι περαστικοί. Φοβήθηκε, αλλά φεύγοντας μου είπε "άγιο είχες αυτή τη φορά"».

Στη συνέχεια, όπως αναφέρει, η ίδια τηλεφώνησε στο 100, έδωσε την περιγραφή του άνδρα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει άλλη εξέλιξη στην υπόθεση.

Στο δεύτερο περιστατικό, που σημειώθηκε στις 16 Αυγούστου, όπως αναφέρει η ίδια, η 32χρονη βρισκόταν στην περιοχή και τάιζε αδέσποτα ζώα που υπάρχουν στη γειτονιά. «Αντιλήφθηκα έναν επιδειξία που ακολουθούσε μια νεαρή γυναίκα, σηκώθηκα όρθια και εκεί σταμάτησε. Τον είδαμε μαζί με τη νεαρή γυναίκα να αυτοϊκανοποιείται και όταν αρχίσαμε να τραβάμε βίντεο ώστε να τον τρομάξουμε αυτός κούμπωσε το παντελόνι του και έφυγε», σημειώνει.

Δείτε το βίντεο:

 

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο περιστατικό που, σύμφωνα με την καταγγελία, έγινε πριν λίγες ημέρες, στις 17 Οκτωβρίου, ένας άνδρας περίπου στις 22:00 στεκόταν σε μια γωνία κοντά στην ίδια εκκλησία, έχοντας βγάλει το μόριό του έξω από το παντελόνι. «Φώναζα και έβριζα όταν τον είδα. Σηκώθηκε και έφυγε φωνάζοντας και αυτός, ενώ η γειτονιά ήταν ήδη στο πόδι», τονίζει και στη συνέχεια περιγράφει την επικοινωνία της με την αστυνομία.

«Έκανα επώνυμη καταγγελία στο 100. Ήρθαν δύο ένστολοι στο σπίτι μου 40 λεπτά μετά για την καταγραφή του περιστατικού. Αυτό που με συγκλόνισε είναι ότι ο ένας ένστολος, μη γνωρίζοντας και ο ίδιος τι ακριβώς πρέπει να κάνω σε τέτοιες περιπτώσεις, μου πρότεινε να πάρω "λακ" για τα μαλλιά για να τη χρησιμοποιώ κατά των επιδειξιών και όταν βλέπω ύποπτες κινήσεις να καλώ την ΕΛΑΣ», τονίζει η κοπέλα.

Όπως αναφέρει στη Voria.gr η καταγγέλουσα, στην περιοχή επικρατεί αίσθημα ανασφάλειας. «Επικρατεί ανασφάλεια και αίσθημα φόβου κυρίως στις γυναίκες για παρόμοια περιστατικά, ειδικά από τη στιγμή που έχουν γίνει γνωστές αρκετές υποθέσεις που αφορούν κακοποιήσεις γυναικών. Η περιοχή εκεί είναι σκοτεινή, παρότι μένουν οικογένειες, και αρκετές γυναίκες φοβούνται», υπογραμμίζει. Παράλληλα αναφέρει ότι έχει δεχθεί συμβουλές να προχωρήσει σε μήνυση κατ' αγνώστων, έτσι ώστε να προχωρήσει κάποια διαδικασία από την πλευρά της αστυνομίας.