Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Καταγγέλλει «ομάδα φασιστοειδών» για βεβήλωση υλικού η ΚΝΕ (φωτο)

Η Π.Ο Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της Κομμουνιστικής Νεολαίας καταγγέλλει τη βεβήλωση προπαγανδιστικού υλικού από «ομάδα φασιστοειδών».

Τη βεβήλωση προπαγανδιστικού υλικού από «ομάδα φασιστοειδών» για το φοιτητικό φεστιβάλ που διοργανώνουν οι οργανώσεις της ΚΝΕ στο ΑΠΘ καταγγέλλει η Π.Ο Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «δεν προκαλεί εντύπωση σε κανέναν γιατί αυτές οι ομάδες όταν βγαίνουν από "τις τρύπες τους", στις οποίες τους έχει καταδικάσει ο λαός μέσα από την οργανωμένη του δράση ενάντια στον φασισμό και στην αιτία που τον γεννά, προχωρούν σε τυχοδιωκτικές ενέργειες και σε καταστροφές υλικών της ΚΝΕ».



Ολόκληρη η ανακοίνωση της Π.Ο Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ:

Τους ενοχλεί να βλέπουν τη νεολαία να ακολουθεί τον δρόμο του αγώνα, τον δρόμο των ιδανικών της αλληλεγγύης και της συμφιλίωσης των λαών, της αποτίναξης κάθε ρατσιστικού και εθνικιστικού μίσους, τον δρόμο της ταξικής πάλης και της κοινωνικής συμμαχίας για την ανατροπή και την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Τους ενοχλεί γιατί ξέρουν πως τα μέλη της ΚΝΕ πρωτοστάτουν στους χώρους νεολαίας ώστε να μην μολυνθεί η συνείδηση της νεολαίας και των εργατικών - λαϊκών οικογενειών από το ρατσιστικό δηλητήριο των ιδεών τους.

Για να μην εμποτιστεί καμία νεανική συνείδηση με την "αφρόκρεμα" των πιο σάπιων ιδεών που έχει να προσφέρει αυτό το σύστημα, η εξουσία των μονοπωλίων.

Τους ενοχλεί γιατί ξέρουν πως οι κομμουνιστές ήταν, είναι και θα είναι πάντα μπροστά στην μάχη για να τσακίσει ο λαός οριστικά το "φίδι του φασισμού", για να δυναμώσει ο αγώνας που θα θέτει από την μια απέναντι όλους όσους εξυπηρετεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα, από την άλλη θα ενώνει όλους εκείνους που έχουν όνειρα και ανάγκες, που παλεύουν καθημερινά απέναντι στους ντόπιους και ξένους εκμεταλλευτές τους για μια καλύτερη ζωή, για μια κοινωνία χωρίς αδικίες και εκμετάλλευση.

Ακριβώς λοιπόν, επειδή ξέρουμε τον λόγο που τους πονάει η δράση των μελών της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, ας βάλουν ακόμη μια φορά στο μυαλό τους οι πολιτικοί απόγονοι του Χίτλερ και των δωσίλογων, των ταγμάτων ασφαλείας και των γερμανοτσολιάδων, ότι τέτοιες ενέργειες δεν μας λυγίζουν, αλλά αντίθετα μας πεισμώνουν για να δώσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και στο σάπιο σύστημα που τους γεννά.

Απάντηση θα τους δώσει η μαζικότητα του φοιτητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στις 11-12 Ιουνίου στα γρασίδια φιλοσοφικής, εκεί που θα συναντηθούν εκατοντάδες νεολαίοι με τα ίδια όνειρα και τις ίδιες προσδοκίες, με το ίδιο μεράκι και το ίδιο πείσμα για να ισχυροποιήσουν την πάλη για την ανατροπή αυτού του συστήματος και της σαπίλας που γεννά, για μια κοινωνία στο ύψος των αναγκών τους, για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.