Σάββατο 15 Αυγούστου 2020
x

ΚΛΟΠΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ (ΦΩΤΟ)

Αποκρουστική εικόνα σε πολλές τουαλέτες του δήμου Θεσσαλονίκης. Τι λένε οι υπάλληλοι φύλαξης των WC, σε εργασίες συντήρησης προχωράει ο δήμος

Πονοκέφαλο εξακολουθεί να προκαλεί η λειτουργία των δημοτικών αφοδευτηρίων για τη δημοτική αρχή, η οποία προχωρά σε νέες εργασίες συντηρήσεων, ύψους  60.000 ευρώ.

Σε πολλές από τις τουαλέτες η εικόνα είναι αποκρουστική και οι προσπάθειες για να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση δεν έχει πάντα επιτυχία, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος Θανάσης Παππάς.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συνεχόμενα είναι τα κρούσματα κλοπών και καταστροφών που καταγράφονται στις δημόσιες τουαλέτες. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα ανέφερε, στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Παππάς, ο οποίος μίλησε για παραβατικές συμπεριφορές ατόμων στα αφοδευτήρια.«Στα WC που βρίσκονται στον Λευκό Πύργο πηγαίνουν άτομα με παραβατικές συμπεριφορές, βγάζουν έξω την καθαρίστρια, κάνουν ντους και πλένονται. Όταν πηγαίνεις μετά το πρωί δεν βρίσκεις τίποτα, ούτε μπαταρίες, ούτε καθρέπτες, ούτε βρύση», είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος.  

Όπως ανέφεραν στη Voria.gr υπάλληλοι φύλαξης των WC, άστεγοι κυρίως πλένονται και λούζονται στους τουαλέτες, ενώ άγνωστα άτομα κλέβουν ότι βρουν μέσα, όπως χαρτιά, απορρυπαντικά και σαπούνια τα οποία προμηθεύει ο δήμος.

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στις τουαλέτες που βρίσκονται κοντά στο άγαλμα του Βενιζέλου, όπου εκεί, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, γίνεται ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, πάντως, έκανε λόγο για ηρωικές και επίπονες προσπάθειες από την πλευρά των υπηρεσιών. «Η διατήρηση των WC είναι μια επίπονη προσπάθεια των υπηρεσιών Καθαριότητας, οι οποίες δεν είναι εντεταλμένες να κάνουν τους καθαριστές. Προσπαθούν, να ανοίγουν και να κλείνουν τις τουαλέτες, όχι πάντα με επιτυχία. Υπάρχουν πολλά παραβατικά φαινόμενα», υπογράμμισε ο κ. Παππάς. Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος και ο μοναδικός είναι να μισθωθούν τα WC σε ιδιωτική εταιρεία».Την περασμένη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο ενέκρινε τη συντήρηση λειτουργούντων αφοδευτηρίων. Οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν στα δημοτικά αφοδευτήρια, που βρίσκονται στη Νέα Παραλία, στο Λευκό Πύργο, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο Πεδίο του Άρεως, στην πλατεία Δημοκρατίας, στον Πύργο του Τριγωνίου.

Επίσης, εργασίες θα προχωρήσουν στα WC που είναι στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στο Πολιτιστικό  Κέντρο Τούμπας (γήπεδο Μπάσκετ), στις οδούς Ασκητού, Καρύπη, Μπαλάνου, Γενναδίου, στο πάρκο Αγίου Θεράποντα, καθώς και σε οποιαδήποτε άλλο αφοδευτήριο κριθεί αναγκαίο.

Οι εργασίες αφορούν  οικοδομικές, υδραυλικές και ηλεκτρομηχανολογικές  και στοχεύουν στην εκτέλεση επεμβάσεων συντήρησης και επισκευής στα δημοτικά αφοδευτήρια. Το έργο προβλέπει επίσης και αντικαταστάσεις θραυσμένων  υαλοπινάκων, σβήσιμο graffiti’s , αντικατάσταση κατεστραμμένων ειδών υγιεινής και γενικά οποιαδήποτε εργασία απαιτηθεί για να είναι τα αφοδευτήρια  σε άριστη λειτουργική κατάσταση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ