Skip to main content

Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα: Κατάθεση στεφάνων στη Θεσσαλονίκη (φωτο+vid)

Φορείς, πολιτικοί, σύλλογοι και σημαίνοντα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν στεφάνια στον ανδριάντα του Παύλου Μελά για τον Μακεδονικό Αγώνα.

Κατάθεση στεφάνων στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων εορτασμού της Ημέρας Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα πραγματοποιήθηκε σήμερα από φορείς, πολιτικούς, συλλόγους και σημαίνοντα πρόσωπα της πόλης στον ανδριάντα του Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και την κατάθεση στεφάνων ήταν ο υφυπουργός Εσωτερικών (αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης), Θ. Καράογλου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Β. Πατουλίδου, ο γγ της ΚΟ της ΝΔ, Στ. Καλαφάτης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Γιαννούλης και ο γενικός επιθεωρητής της αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης στεφάνων για τον Μακεδονικό αγώνα, ο κ. Τζιτζικώστας φωτογραφήθηκε με παιδιά που φορούσαν στολές της τότε εποχής. Αξίζει να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης κάλεσε ο ίδιος τα παιδιά για να φωτογραφηθούν, ενώ τους πλαισίωσαν και άντρες ντυμένοι με την ενδυμασία του Αγώνα.

Στο τέλος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τηρήθηκαν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας.

Νωρίτερα σήμερα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση για την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης