Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατεδαφίστηκε η μονοκατοικία στα Τροχιοδρομικά (φωτο)

Παρά τις ενέργειες του δήμου Θεσσαλονίκης να μπλοκάρει τη διαδικασία, η όμορφη μονοκατοικία στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Αλκμήνης κατεδαφίστηκε

Κατεδαφίστηκε μία από τις λίγες εναπομείνασες μονοκατοικίες μιας άλλης εποχής στη Θεσσαλονίκη, που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Αλκμήνης, στη συνοικία των Τροχιοδρομικών, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έγραψε η Voria.gr, ο δήμος Θεσσαλονίκης, που ενημερώθηκε τυχαία προσφάτως για την επικείμενη κατεδάφισή της, κατά τη διάρκεια έκδοσης των απαραίτητων αδειών, επιχείρησε το προηγούμενο διάστημα να μπλοκάρει τη διαδικασία, δίχως όμως επιτυχία.

Η μονοκατοικία ανήκε σε ιδιώτη και βρισκόταν στη συμβολή των οδών Μαρτίου με Αλκμήνης. Σύμφωνα με τον δήμο πρόκειται για το τελευταίο δείγμα αρχιτεκτονικής της συνοικίας των Τροχιοδρομικών, της περιοχής που πήρε το όνομά της από τα σπιτάκια που δόθηκαν στους εργαζομένους των τραμ και των σιδηροδρόμων.

Για το θέμα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς απέστειλε επιστολή μεταξύ άλλων στην υπουργό Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά, στην υφυπουργό Μακεδονίας – Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς και στο υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως φαίνεται, όμως, από το αποτέλεσμα, δεν εισακούστηκε.

Πηγή φωτογραφιών: Θεσσαλονίκη - Τα Καλά, τα Στραβά και τα Ανάποδα/Facebook