Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των Ποντίων στην Πολίχνη η Νοτοπούλου

Η βουλευτής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή στην Πολίχνη του δήμου Παύλου Μελά - Τι δήλωσε μετά για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

«Οι Έλληνες του Πόντου υπέστησαν έναν από τους πλέον βάρβαρους και βίαιους διωγμούς την περίοδο 1914-1923», αναφέρει σε δήλωσή της με αφορμή την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων η βουλευτής ΄Β Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Η βουλευτής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πόντιου Αγωνιστή στην Πολίχνη του δήμου Παύλου Μελά, όπου προσέφυγαν ως πρόσφυγες αρκετοί από όσους κατάφεραν να σωθούν από τους διώκτές τους.

Όπως αναφέρει η βουλευτής, «εκτελέσεις, βίαιες εκτοπίσεις, βασανισμοί, πορείες θανάτου, έκθεση σε κακουχίες, πείνα και δίψα ήταν μερικές από τις μεθόδους που χρησιμοποίησε το κίνημα των Νεότουρκων με τους επιζώντες να παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς».

«Αξίζει να σημειωθεί», καταλήγει η βουλευτής «ότι όταν ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέδιδε το πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά στον ομώνυμο δήμο, προέβλεψε και περιελάμβανε στην συμφωνία απόδοσης την ίδρυση Μουσείου Ποντιακού και Προσφυγικού Ελληνισμού».