Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κατεβάζει ρολά το συριακό εστιατόριο Massaya

Ένα εστιατόριο συριακής κουζίνας που λειτουργούσε παράλληλα με την εμφύλια σύρραξη στη Συρία κλείνει τον κύκλο του όπως αναφέρει ανακοίνωση.

Ένα εστιατόριο που μύησε αρκετούς Θεσσαλονικείς στην αραβική και ειδικότερα στην συριακή κουζίνα, το γνωστό Massaya κλείνει μετά από οκτώ χρόνια λειτουργίας, όπως αναφέρει σχετική ανάρτηση σε σελίδα του εστιατορίου στο facebook.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το Massaya κλείνει οριστικά στις 22 Μαΐου, ως ολοκλήρωση ενός κύκλου που αναφέρουν οι ιδιοκτήτες του.

«Σε κάποιους συστήσαμε και σε άλλους θυμησαμε τη συριακή κουζίνα και φιλοξενία πάντα με τη διάθεση να είμαστε άξιοι αντιπρόσωποι αυτης αλλά και της κουλτουρας ενος υπέροχου και δυστυχως τόσο βασανισμένου λαού. Μας αγκαλιάσατε και μας στηρίξατε σε ανέλπιστο βαθμό. Γνωρισαμε τόσο κοσμο, κάναμε φιλους, γελάσαμε, διασκεδάσαμε, ήπιαμε, γευτήκαμε, επικοινωνήσαμε. Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για μας η αγάπη και η εμπιστοσύνη που μας δείξατε», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Όλα όμως γύρω μας κάνουν τον κύκλο τους. Και το Massaya υπό τη συγκεκριμένη μορφή τον έκλεισε. Μας βοηθήσατε κι εσείς που μας αγαπήσατε και μας στηρίξατε να πιστέψουμε σε μας για το επόμενο εγχείρημα, για την επόμενη ιδέα που θα μας αντιπροσωπεύει σε αυτό που εξελιχθήκαμε κι εμείς μέσα στο χρόνο.

Η τελευταία μέρα του Massaya θα είναι στις 22 Μαΐου που κλείνουμε ακριβώς τα οκτώ χρόνια λειτουργίας. Λεπτομέρειες και πληροφοριες για το νέο μας εγχείρημα θα δοθούν το επόμενο χρονικό διάστημα. Να περνάτε καλά και να χαμογελάτε!!!!

Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…..»

Η ιστορία του Massaya

Το πολύ γνωστό εστιατόριο στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης άνοιξε στην οδό Χειμάρρας πριν από οκτώ χρόνια από την ελληνοσυριακής καταγωγής μαγείρισσα Μαριάμ Χούρι και τον σύζυγό της Γιάννη Μπιτούλη.

Ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο εμφύλιος σπαραγμός στη Συρία, το Massaya μύησε τους Θεσσαλονικείς στην αραβική κουζίνα παίρνοντας τη σκυτάλη από το θρυλικό Feluka.

Το κοινό αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή, εντρυφώντας σε πασίγνωστα πιάτα της αραβικής κουζίνας όπως Σουάφ, σακρίε, μααλούμπε και μάνσαφ.