Skip to main content

Κλείνουν από Δευτέρα ακόμη δύο καταστήματα ΕΛΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Οι απολύσεις των έκτακτων εργαζομένων οδηγεί σε μπαράζ λουκέτων στα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στον νομό Θεσσαλονίκης. Φόβοι για προβλήματα στη διανομή.

Συνεχίζεται το μπαράζ λουκέτων σε υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ στον νομό Θεσσαλονίκης. Μετά το κλείσιμο του κεντρικού καταστήματος στη Μανουσογιαννάκη και το κατάστημα του Σιδηροδρομικού Σταθμού, ρολά θα κατεβάσουν από Δευτέρα τα υποκαταστήματα της Τριανδρίας και Βυζαντίου (Καλαμαριάς 4).

Μπορεί η ανάρτηση στη διαύγεια να κάνει λόγο για «προσωρινή αναστολή», αλλά όπως εξηγεί στην Voria.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων ΕΛΤΑ Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Καλαϊτζίδης, «σε αυτές τις περιπτώσεις ισχύει το ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, με ό,τι μποεί να σημαίνει αυτό».

Διαβάστε ακόμα: Γιατί η υποβάθμιση των ΕΛΤΑ αποτελεί πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη

Αρχικά ο σχεδιασμός περιελάμβανε το κλείσιμο 14 καταστημάτων στον νομό Θεσσαλονίκης, στη συνέχεια η διοίκηση φέρεται να πήρε πίσω τα σχεδιαζόμενα λουκέτα, ενώ τώρα με τις υπάρχουσες πληροφορίες συνολικά 11 καταστήματα αναμένεται να κλείσουν το προσεχές διάστημα.

Αναφορικά με τα καταστήματα Τριανδρίας και Καλαμαριάς που κλείνουν από Δευτέρα, σύμφωνα με την απόφαση οι υπάλληλοι και το αρχείο θα μεταφερθούν μέχρι νεοτέρας στο κατάστημα της Χαριλάου.

Ο λόγος που ουσιαστικά οδηγεί στο κλείσιμο τον καταστημάτων είναι η απόλυση 1232 έκτακτων εργαζόμενων που κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, γεγονός το οποίο αφήνει ουσιαστικά κενά πολλά από τα υποκαταστήματα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλαϊτζίδη βρίσκεται υπό διαμόρφωση προκήρυξη για την πρόσληψη 520 ατόμων με δίμηνες συμβάσεις, ωστόσο το πρόβλημα με τα κενά που ήδη δημιουργήθηκαν με συνταξιοδοτήσεις και απολύσεις δύσκολα θα καλυφθεί.

Νέα λουκέτα και παρατάσεις

Τα σύννεφα του λουκέτου έχουν αρχίσει να πυκώνουν για τα υποκαταστήματα των Βασιλικών και και του Ελευθερίου Κορδελιού, το ενδεχόμενο κλείσιμο των οποίων έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση των τοπικών κοινωνιών.

Σύμφωνα με τον Παναγιώτη Καλαϊτζίδη μεγαλύτερο αναμένεται να είναι το πρόβλημα με την λύση της σύμβασης των εργαζόμενων στη διανομή και τη διαλογή στις 31/1, αφού «χάνονται χέρια σε ένα ζωτικής σημασίας τμήμα των ΕΛΤΑ», όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τους συγκεκριμένους αναμένεται να υπάρξει μια παράταση έως τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο αυτό δύκολα αναμένεται να λύσει το ήδη διογκωμένο πρόβλημα.

«Πρώτη φορά στην ιστορία των ΕΛΤΑ κλείνουν με τέτοιο ρυθμό καταστήματα. Και παλαιότερα συνέβαινε ωστόσο υπήρχε ενημέρωση του κοινού κάποιους μήνες πριν, γινόταν μελέτη για την αλλαγή των δρομολογίων και των διανομών, υπήρχε τέλος πάντων μια προπαρασκευαστική διαδικασία. Με αυτό γίνεται τώρα αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα και για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση θα χρειαστεί αρκετός καιρός», επισημαίνει ο κ. Καλαϊτζίδης.