Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 15 χρόνια σε άνδρα για αποπλάνηση 6χρονης

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι η μητέρα τον κατηγόρησε για να τον εκδικηθεί σχετικά με οικονομική διαφορά που είχαν.

Ποινή κάθειρξης 15 ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης σε κατηγορούμενο που κρίθηκε ένοχος για αποπλάνηση ενός 6χρονου κοριτσιού κατ' εξακολούθηση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα περιστατικά αποπλάνησης τελέστηκαν την άνοιξη του 2014, όταν η μητέρα της 6χρονης νεαρής την είχε αφήσει να διανυκτερεύσει στο σπίτι του δράστη, στη Θεσσαλονίκη.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία. Μάλιστα, υποστήριξε ότι η μητέρα του κοριτσιού τον προμήθευε με ναρκωτικές ουσίες και ότι τον κατηγόρησε για την αποπλάνηση, προκειμένου να τον εκδικηθεί για οικονομική διαφορά που είχαν μεταξύ τους, η οποία σχετιζόταν με διακίνηση κάνναβης.

Στο σπίτι του κατηγορούμενου βρέθηκαν DVD με πορνογραφικό υλικό, τα οποία ο ίδιος υποστήριξε ότι τα είχε ως εμπόρευμα, μαζί με άλλες ταινίες, στο παλαιοπωλείο που λειτουργούσε στο Μπιτ Παζάρ.

Παρούσα στη δίκη ήταν η σύντροφος του κατηγορούμενου. Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό.